Sydney by morning - oj, klockan har tydligen blivit 11.40

Sitter pa ett internet cafe (hittar inte apostrofbajs) pa Williams Street i Sydney. Imorgon ar det dags for oss att bege oss vidare till nasta destination Port Macquarie. Dar finns ett Koala Hospital som vi ska besoka. Eller vad det nu var. Haftigt haftigt. Kanske far se nagon i naturen ocksa eftersom det ar ett sa kallat Koala Hot Spot.

Igar var en helt underbar dag. Vi hade bokat en guidad tur i Blue Mountains med Oz Trek. Vi blev upphamtade kl 7.30 pa morgonen utanfor ett annat hotell i Kings Cross. Guiden var rolig och kunde 'lite' svenska eftersom han hade bott i Sverige ett tag, men han var australiensare. Vi akte i ca 1 h innan vi kom till en liten by dar vi fick stanna och kopa lite mat om vi ville ha samt ga pa toaletten. Kopte applen (svindyra) och gick sen pa toaletten. Vi blev lite forsenade for att vi inte hittade till toaletten forst sa hela bussen fick vanta pa oss. Guiden ville att vi skulle sjunga den svenska nationalsangen i micken (for de sa han att de som kom for sent maste gora) men det ville vi inte, sjalvklart. Efter ca en halvtimme sa var vi dock framme vid var destination. Vyerna var helt otroliga, sa himla fint! Hoga berg med skogiga dalar. Jattevackert, blev lite kar. Vi fick da folja en liten 'track' som var i skogen och ga till Wentworth falls (ett vattenfall) och det var otroligt hogt. Fick lite vark i benen dar. Borjar nasta undra hur jag kommer kanna i kroppen nar det ar dags for bungee jump, hehe. Fick jattefina bilder som ni forhoppningsvis kan se nedan om jag lyckas filura lite med datorn har.

Nar vi var klara med den turen sa fick vi ga hela vagen upp igen och da var man helt slut och det rann svett om hela mig. Fran borjan av dagen sa var det lite mulet och lite "kyligare" an vanligt (alltsa kanske bara 24 grader, hehe) sa da var det ok. Men sen under dagen nar molnen forsvann sa blev sa himla varmt sa man kunde knappt vistas i solen. Battre var det inte heller da det inte blaste nagonting alls. Vindstilla och ca 28-29 grader i skuggan. Hur som helst. Efter den turen sa var det dags for lunch och da akte vi upp till en liten stad som heter 'Leura'. Den var jattegullig och de hade kvar alla byggnader fran borjan av 1900-talet eller senare 1800-tal i mer eller mindre originalskick. Jag alskade den lilla staden. Det var som att ga bak i tiden. Jag och Daniel tog en varsin mayo-chicken schnitzel sandwich och de andra tva notterna tog lasagne och sen satte vi oss vid vagkanten (i skuggan!) och at oss matta. Sen var det dags att ga tillbaka till bussen igen.

Efter lunch sa begav vi oss forst till 'The Three Sisters' som ar en jattekand klippformation i Blue Mountains. Aven dar var det jattefin utsikt men vi stannade inte dar sa lange. Sedan akte vi till Jameson Valley dar vi fick valja mellan att:
1. Aka skyway (typ linbana) over dalen, aka ned med cableway (typ linbana) och aka upp med Scenic Railway (typ gammalt gruvtag som forr i tiden forslade kol men nu mera forslar turister. Brantaste backe 52 grader.)
2. Aka ned med Scenic Railway, upp med cableway.
3. Ga ned for 1000 trappsteg ned till botten och upp med Scenic Railway.

Alla enskilda akturer kostade pengar. Vi valde det sista alternativet. Dels for att det var billigast men framst for att man vill ju ga och se saker battre. Vi tyckte att det var det basta valet. Att ga ned for de dar trapporna var dock nastan en mardrom, haha! Det var sa himla jobbigt. Benen blev som spaghetti bara efter typ den hundra forsta trappstegen. Jag blev typ lite illamaende ocksa men det var bara kul. Men jag ar anda glad att jag valde att ga for man sag sa himla mycket mer. Dessutom fick vi fota lite faglar och odlor som vi sag pa vagen. Coolt. Och sen kom vi i alla fall till slut ned. Dar nede fanns ett litet gruvschakt och lite saker som visade gruvans historia. Sedan var det dags att aka upp for Scenic Railway. Det var faktiskt haftigt men Mickan skrek som en liten flicka. Haha, hon var sa himla radd, det var jattekul att kolla pa. Men akturen gick fort sa vi var snabbt uppe.

Efter allt detta sa akte vi och kastade lite boomerang, min kom NASTAN tillbaka. Bara for att jag ar sa himla grym. Sen akte vi till ett stalle dar vi forhoppningsvis skulle fa se lite betande kangurur men nar vi kom dit sa var det sa himla varmt sa man holl pa att do (ok, jag tar i lite). Men vi sag anda en vild kanguru som lag och vilade i skuggan i graset, jattehaftigt. Sag aven en flock albakakaduor (sana finns i skolan! eller gamla skolan alltsa). Efter detta var vi i princip klara.

Nar bussen skjutsade tillbaka oss sa stannade vi vid Town Hall dar typ det enda stora matvaruhuset fanns: Woolworths. Det var panikartat dar inne. Gick knappt att komma fram. Skulle aldrig vilja jobba dar inne. Vi kopte vad vi skulle och gick sedan till McDonalds (for typ den 5:e gangen de har dagarna) och at lite mat. Traskade hem, duschade och somnade vid 9. Haha. Vi ar somniga typer vi.

Idag sa fick vi sova ut lite grann (vaknade 7.30) och at var frukost (jordnotsmor- och hallonsyltmackor, samt coco pops med mjolk, mums!). Och nu sitter vi har. Det var mulet nar vi vaknade men nu ar det stralande sol, jattehett och ganska sa blasigt. Vi kommer troligen aka till Cogee beach och battra lite pa den obefintliga brannan. Yummie. Men forhoppningsvis sa kan vi ligga pa graset och sola for att i Bondi blaste det sa himla mycket (som det gor idag) att varje gang nagon gick forbi sa blaste all sand over oss som lag ned. Man blev lite frustrerad. Speciellt eftersom vi lag precis bredvid en barnfamilj vars barn behovde passera oss varenda gang de gick ned till vattnet, vilket de behovde - ofta.

Nu ska jag val inte traka ut er mer med ointressant fakta. Kan bara saga att efter Port Macqaurie (som vi kanske ska stanna vid i cirka 2 natter) sa aker vi till Byron Bay (partystalle med fin strand och en massa backpackers). Da fyller aven Mickan 20 sa vi far se vad vi hittar pa. Sen till Surfers Paradise dar vi ska besoka Sea World och lite mys. Sen far vi se hur framtiden ser ut. Det ar kul att det ar lite oplanerat. Nu ska jag forsoka lana Angelicas minneskortslasare och fora over lite bilder. Wiie!


Bondi beach

Angelica blev malad med rodockra

Jag och Daniel vid nagon valley bredvid Wentworth falls

Kommentarer
Postat av: Julia och Niklas

Hälsningar från tropiska sverige, det har dock inte börjat töa ännu. JIPPI! De gör de säkert när ni kommer hem.



Låter kul, hade dock valt linbanan istället för att gå. Varför väckte ni inte kängrun och red i hans "sovsäck"? Töntigt tycker vi. Töntigt var också att ni inte sjöng, ni får ju vara lite patriotiska och bjuda er själva när ni gör eran häftigaste resa i livet. utnyttja dagen och sov på natten. Inget partande, ni kan kanske vara upp till 23 när Mickan fyller år, men inte ute efter 21 från hotellet. Bor ni på hotell föresten? Eller hur bor ni? Fint? Dyrt? Exotiskt?



Vi har det bra här hemma. Niklas vill ha ett krokodilarmband istället för en boomerang, eller båda kanske? :D plus blueray filmer från KINA. Återkommer om vilken region. Tack för oss, sluta slåss.

2010-01-12 @ 13:23:33
Postat av: Pappa Thomas

Hejsan på er!

Tycker ni va lite tråkiga som inte sjöng nationalsången!!!!

Starkt att ta promenad istället för linbana!

Har du fått nåt telefonkort än, du kan väl sms:a mig eller maila!



Kramar Pappa

2010-01-12 @ 18:16:05
Postat av: mami

Hej gänget ni verkar ha det mycket skönt, släng en tanke på mig som bor i vårt kalla hus. Daniels linser kom dagen efter att ni hade åkt..trist

Jag tycker också att ni var lite tråkiga som inte sjöng nationalssången

jag vill också ha ett krokodilarmband,,,,,ett fint mami



2010-01-12 @ 20:54:24
Postat av: Alina

alltså ni kan ju fan ta och dö era små jävla skitungar (not. till snäll släkting till Lotta som ev. läser detta och blir förfärad: nej, jag menar det såklart inte). jag har det inte lätt som känner alla er. ni skriver ju typ en kilometer varje gång (detta är faktiskt ok om man inte skriver samma sak i 1,5 månad)! och jag måste läsa allas ju! orättvist annars vettu.



ursäkta utbrottet, läste din sist ;) Mickan var snällast som skrev lite kortare och orka-läsligt. Häsla henne det. Ibland kanske jag inte orkar kommentera till alla heller, så ni får lixom skicka vidare kommentarerna :P



som sagt, ha det alldeles totalt bara bäst och lite extra åt mig med, right?

2010-01-12 @ 23:12:11
URL: http://lifebyalina.blogg.se/
Postat av: lotta

vi bor pa ett billigt backpackerhostel just nu i port macquarie.men det ar fint, nara stranden och staden samt pool utanfor dorren.



jaja, vi var val lite trakiga men men.



inget telefonkort har jag kopt! letar febrilt, men glommer varenda gang man kan kopa. men jag ska fixa det sa snart som mojligt.



ha det bast people!D

2010-01-13 @ 09:05:53

Kommentera mitt finfina inlägg här:

Och vad heter damen eller herrn?:
Kom ihåg mig?

En liten kontaktmail kanske?: (publiceras ej)

Har du en blogg eller hemsida?:

Varsågod och skriv:

Trackback
RSS 2.0