at mcdonalds

haha jag läste att hayden panettiere är i stan för ellegalan. Julia, watch out. För nu är niklas freepass väldigt nära. Ville bara passa på att säga det när vi nu sitter här på mcd och väntar på att de översvämmade vägarna ska bli lite mer körbara. Vilket vi kommer att få vänta på i flera timmar utöver de 3 h extra som vi sedan väntat. Men vi mår bra. See ya!

Airlie Beach

Nu ar vi, som rubriken avslojar, i Airlie Beach. Superfint stalle, litet och intimt. Vart boende ar jattemysigt och jag och Daniel har ett eget dubbelrum for det blev billigast och bast sa. Flashigt. Dock sa osregnar det ute och det ska gora det i ett antal dagar framover. Sa det blir ingen sol pa vara kroppar under ett par dagar.

Sen kan man inte heller bada i havet har for det finns, enligt skylten: "hazardous marine creatures" har. Blandat annat den fruktade kubmaneten. Men de har typ en lagun som man kan bada i vid sidan av stranden. Fast som sagt sa ar det ju inte sa fint vader.

Och nu ar jag sa himlatrott pa det har telefonkortet. Jag ringde men tydligen sa ar mitt pin number invalid sa det gick inte, skittelefonkort! Ursakta svordomarna. Jag ska sluta nu.

Igar kom vi fran Rockhampton. Bussturen tog ca 6 h. Och jag kan ju saga att Rockhampton inte var den basta staden. Efter 6 h bussresa dit sa blev det morkt. Och pick-up-servicen fran vart hostel hade slutat. Dar stod vi och det stod pa hemsidan att det var 10 min gangtur dit sa vi tankte precis ga nar nagra andra hostelagare kom fram och pratade med oss och fragade var vi skulle bo. Vi sa "Ascot Backpackers" och de borjade skratta. De skrattade annu mer nar jag sa att det skulle vara 10 minuters gangvag dit och de bara "snarare 10 bilvag dit". Kul kul. Men de erbjod sig att skjutsa oss en bit och da skulle vi fa ga i 5 min sa det var jatteschysst. Vi hittade dock inte riktigt sa det tog lite langre an 5 minuter. Nar vi antligen hittade sa var vi tvungna att ga igenom en bar innan vi kom till hostelreceptionen. Det borjar bra? Nej. Inte precis. Och om vi tyckte att receptionen var lite skabbig sa var det val ingenting jamfort med hur det sag ut pa rummet. Tva vaningssangar med skabbiga lakan och filtar. En heltackningsmatta med miljoner flackar fran god knows what. Det hangde sladdar i taken och vaggarna var typ tackta av damm. Och langst bort i hornet sa stod det ett handfat med tva kranar som det bada droppade fran. Mysigt. Fast man anpassar sig val. Men det definitivt det ofraschaste hostel som vi har bott pa. Angelica ville inte ens stalla ned nagonting pa heltackningsmattan och hon sov med sin stora ryggsack i sangen och sitt eget lakan som tacke. Haha, stackarn. Det var en tant som jobbade dar som var valdigt utat dock och hon var trevlig. Fast hon var sa trevlig sa att hon blev laskig. Och hon var lite virrig ocksa.

Jag och Daniel gick sedan till Woolie (affar) och handlade lite saker som vi behovde. Testade sedan att ringa med det dar skittelefonkortet som inte fungerade och sedan gick vi "hem" och lade oss. Det var inte forran senare, nu i Airlie Beach, som vi fick hora att Rockhampton har den hogsta mordstatistiken i Australien. Och dar gick jag och Daniel ensamma i morkret. Haha. Jaja, vi overlevde iaf och det ar det som betyder nagot.

I Airlie Beach sa spenderade vi iaf kvallen med att prata med Angelica och Mickans grannar, tva killar varav den ena var aussie och den andra britt. Vi hade jattekul iaf.

Inom nagra dagar ska vi val till Townsville en natt och sen vidare till Cairns. Eller sa kanske vi stannar har nagra natter till. Vi far se. Men det borjar iaf narma sig Barriarrevsdags snart och bungee jump.. AAH! Kul ska det bli.

Hors snart mina sma notter. Glom inte att kommentera! Kram!


Good bye Hervey Bay

Sitter i ett litet bas mitt i ett kopcentrum. Kanns lite exposed som Maria Montazami (stavas hon sa?) skulle saga. Igar var det Australia Day har i Australien sa det gick lite vilt till. Slagsmal pa gatan och sant dar. Hehe, inte vi dock... At min forsta fish&chips. Ingen jattehojdare tycker jag val inte men helt ok. Det basta var pommes friten   (kan man skriva sa?). Hur som helst. Vi var pa stranden hela dagen. Varmt varmt varmt! Och vi badade, aven det, varmt varmt varmt! Det gjorde bokstavligt talat ont att ga ned i vattnet, sa varmt var det. Dock var det bara sa varmt langst in vid strandkanten men det var fortfarande jattevarmt i vattnet langre ut. Haftigt var det val iaf. Har aldrig badat i sa varmt havsvatten. Skon dag.

Idag ska vi aka till Rockhampton dar vi ska gora.... ingenting. Vi mellanlandar i princip pa var resa mot Airlie Beach. Vi kommer till Rockhampton kl 19.25 pa kvallen. Sover och aker vidare med bussen kl 7.15 pa morgonen. Bussresan till Rock tar val cirka 6 timmar. Och darifran till Airlie tar det sakert ocksa cirka 6 timmar. Men det klarar vi! Man kanner ocksa definitivt hur det blir fuktigare och varmare ju langre upp man kommer. I Sydney var det lixom varmt men inte alls samma svettiga kansla som det ar nu. Hehe.

Och det kanns som vi bara har varit har nagra dagar men imorgon var det for tusen 3 veckor sedan vi stod dar pa Arlanda och avvinkades av vara kara foraldrar. Och imorgon ar det aven bara 4 veckor kvar tills vi star pa Kingsford Smiths flygplats och ska till iskalla Beijing. Brr. Kallt kommer det att bli.

Just det! Harom natten/kvallen sa forsokte jag mata en opossum med ett salladsblad. Den bet mig. Fast i nageln sa det gick inte hal. Jag slipper alltsa rabies, yay! Och ja, jag vet, man ska inte mata vilda djur men det var sa frestande. Vi hade en opossumfamilj som bodde ovanfor baren pa vart hostel sa de hangde alltid ner fran takkanten och snyltade mat. Ni vet opossums, sana dar i Ice Age tva som ar syskon med Queen Latifah-mammuten. Ni vet.

Och nu har jag antligen fatt ordning pa telefonkortet sa ikvall (for mig) sa kommer det ett samtal. Wiie. Vad ar det for dag nu igen? Just det, onsdag. Hard work work. Efterskottsgrattis till min syster Lisa som fyllde 26 och grattis till min farfar som fyller 74! Hipp hipp hurra till er bada!



Just det! Glomde saga att pa Fraser Island-turen sa sag vi en revhaj (eller nat) som hade spolats upp pa stranden! Haftigt haftigt. Pa bussturen tillbaka sa sag vi kangurur hoppandes ute pa slatten, coolt det ocksa.

/ Lotta - the one and only!


Surfers paradise

Koalor - gulliga

Australia Zoo

Mickan leker med en wallaby

Hoppande tiger

Klappa kanguru

Vantar pa bussen i Noosa

Daniel visar det jattevarma vattnet i Hervey Bay

Vadar genom Eli Creek

Vi tva gulliga personer framfor Maheno Shipwreck

Jag i Lake McKenzie

Den opossum som bet mig!

Anledningen till att jag lagger upp bilderna har ocksa ar for manniskor som inte har facebook. Hehe.


Hervey Bay

Nu ar vi i Hervey Bay! Imorgon aker vi till Rockhampton och stannar en natt och sen till Airlie Beach.

Nya bilder finns pa facebook nu! Checka checka people...

Var pa Fraser Island igar och det var inte riktigt lika storslaget som jag trodde men Lake McKenzie var helt klart bast, jattevacker sjo.

Nu ska Daniel fa leka lite med datorn. See ya!


Up and away...

I tva natter nu sa har vi sovit i Noosa. Vardelost boende! Jag och Daniel hade hangt upp vara saker pa en tvattlina pa dagen och dagen efter sa var de borta. Efter mycket letande sa hittade vi en liten liten lapp, hogst upp pa en pale dar det stod att innan kl 12 pa dagen sa far inga av vara saker hanga dar for da ska de hanga lakan dar. Ja men det var ju jattebra att de gjorde en sa stor och synlig skylt om det. Blev sur och sprang till receptionen och hon upprepade vad lappen sa och jag sa att jag nyss hade sett den. Hon sa iaf att sakerna borde finnas i en hink under tvattlinorna. Gick tillbaka, och de var borta. Letade dock i de illaluktande soporna bredvid och gissa vad? Dar var de! Tillsammans med typ flera kilo andra klader och handdukar som de ocksa hade slangt. De tycker inte att det ar konstigt att typ hela huset verkar bryta mot deras lilla regel att inte hanga saker dar innan 12? Det kanske inte riktigt ar vart fel da? Och eftersom de inte heller skriva att de annars slanger dem sa de tycker jag inte heller att de har ratt att gora.

I hamnd sa tog jag en bok fran bokbytarhyllan och lamnade inte tillbaka en bok som byte. Aa, sweet revenge.

Nu ska jag iaf aka till Hervey Bay. Och utifran Hervey, till Fraser Island. It's gonna be great!

Ps. Jag forsokte ringa hem men det ar nagot med mitt telefonkort som ar konstigt sa jag ska fraga om instruktioner i narmaste butik. Hall ut, snart kommer ett samtal!

Massor av soliga kramar till er alla. Nasta: en femtimmars bussresa.


Life in Paradise

Igar var det meningen att vi skulle kopa biljetter till Sea World som vi egentligen skulle aka till idag. Men vi gjorde det aldrig for det kostade cirka 70 dollar och de hade inga spackhuggare och man har redan sett alla djuren da och man har hort fran andra att det var skittrakigt dar. Och eftersom vi ska till Australia Zoo om nagra dagar sa bestamde vi oss for att hoppa over det. Det hade varit mysigt men seriost 70 dollar, det var lite att ta i. Och nu tanker alla "ah, hon har sa snal" men jag ar en stolt snalis sa ni far tanka hur mycket ni vill. Forst och framst vill jag garna ha pengar over till de andra jatteroliga sakerna som vi ska gora.

Vi kom iaf till Surfers Paradise i forr igar (den 19/1) och da bodde vi i en mysig, jattefin lagenhet pa 12:e vaningen med utsikt over havet. Jattemysigt. Dock borjar jag frukta infor bungee jump. Det kommer att bli sa himla laskigt. Jag fick typ vark i benen av 12:e vaningen och det kommer typ vara hogre att hoppa bungee jump. Usch usch, men jag antar att det ar darfor jag vill gora det. For att trotsa mina radslor. Men usch.. haha. Jag undrar om det ar mojligt att blunda hela tiden? Haha. Nej, nu ska jag inte tanka mer pa det. Det ska vi trots allt gora i Cairns och vi har mycket framfor oss innan vi kommer dit.

Imorgon aker vi till Noosa som ar en mysig liten by dit kandisar drar sig tillbaka till. Vi hade forst tankt oss att aka till Fraser Island utifran Noosa men det fanns knappt nagra turer som gjorde det sa nu blir det bara en liten paradissemester i Noosa i 2 natter for oss. Vi har aven bokat boende i Hervey Bay (typ 6 h fran Noosa) och dar ska vi bo i 3 natter. Det ar dar vi utgar fran nar vi aker till Fraser Island. Fraser ar varldens storsta sando och i princip alla rekommenderar en att aka dit for att det ar sa himla fint. Dock ska man inte bada i havet nar man ar dar for det finns tydligen en massa farliga djur i de vattnen runt on. Istallet badar man i nagon av alla sotvattenssjoar som finns pa on. Det ska bli jattemysigt.

Igar sag jag for ovrigt en manet i vattnet! Tror dock inte att det var en kubmanet (den riktigt farliga) utan det var nog nagon slags brannmanet. Jag sag att det var nagra som gick upp badvakterna med lite brannskador. Coolt iaf. I Cairns har jag iaf last att i princip alla strander har nat som ska hindra maneterna fran att komma in mot stranderna. Det kommer nog att kannas lite tryggare.

Just det! Igar sa kom vi aven till insikt att eftersom vi kom in i nasta stat, Queensland, nu nar vi kom till Surfers Paradise sa stalls aven klockan tillbaka med en timme. Vi blev lite forvirrade dar ett tag for vi visste inte att det var tidsskillnad mellan New South Wales och Queensland, men det var det alltsa.

Vad har jag mer for roligt att beratta? Staden vi bor i just nu ar som ett litet mindre Sydney med skyskrapor overallt och liv och rorelse. Ganska sa stor skillnad pa lilla Byron Bay men jag gillar bada staderna pa sitt satt.

Snart ska vi ta en liten prommis och checka kanalen som gar genom staden har nagonstans. Vi kanske aven stannar i nagra affarer och kollar pa nagra av alla reor som finns i staden. Det ar klanningar overallt! I like it. Daniel kopte aven tre t-shirtar igar sa det ar inte bara tjejerna som shoppar, muha!

Ps. Ikvall ringer jag hem, jag lovar! Jag glommer varje kvall att jag ska gora det.. men nu lovar jag. Haha.

Hipp hipp hurra!

Daniel och jag firar 7 manader idag! Wie... tankte bara saga det. Off to Surfers Paradise. See ya!

In Byron

Vi sitter har pa internetcafeet pa Nomads Byron Bay (ett backpackerstalle dar vi bor). Vi bor i ett 8-baddsrum och det har nyss flyttat in en svensk kille i rummet. Flashigt va? Idag var vi och badade pa stranden. Superharligt 23-gradigt vatten och jatteroliga vagor att leka i. Jag ska inte ljuga, jag far lite panik i vagorna ibland men det ar jattekul anda. I morse bokade vi aven boende till Surfers Paradise dit nasta buss ska ta oss till. Det ar ingen lang tur mellan Surfers och Byron, bara cirka en timme. Men dar ska vi iaf stanna i tre dagar. Tydligen sa ar det valdigt turistigt och ar motsatsen till Byron. Har ar det lite 'hippiekansla' going on och alla byggnader ar laga och det ar bara lite relaxad stil om ni forstar. I Surfers sa finns det skyskrapor och det ar dyrt att bo och leva tydligen. Men det ar dar Sea World ligger sa det ar bara att kora pa! Kul ska det bli. Dock var vi for sent ute att fixa boenden till imorgon den 19e i Surfers sa alla backpackerstallen var typ uppbokade igen. Men vi hittade en ratt sa ok billig lagenhet som vi ska bo i under en natt (myspys!) och sen pa Islanders Backpackers de andra tva natterna. Bada valdigt centrala och bra. Enligt vad vi har last och hort.

Nu ska vi val leka lite i mataffaren har bredvid. Ha det gott dar hemma!

Ps. Nu har aven jag laddat upp bilder pa facebook, det ar lattare att fa upp fler dar. Ni aldre som inte hanger standigt pa facebook kan fraga de yngre om de kan visa. Hehe..

Byron

Nu ar vi i Byron Bay, bloggar mer sedan. Angelica har lagt upp bilder fran Mickans 20-arsdag pa Facebook. Checka people..

Kram

Mickan turns 20

Jag vill bara papeka era ej sa aktiva kommenteringar. Jag vill inte tvinga till kommentarer men det vore roligt att hora om hur ni har det ocksa for jag blir lika besviken nar det inte finns nagra kommentarer varje gang. Jag vill sjalvklart hora om hur det gar i era liv ocksa tack! Battra er for tusan!

Hur som helst sa fyller Mickan 20 ar idag sa det ska firas! Vi har satt upp ballonger pa verandan utanfor vart boende och en banderoll. Vi har aven kopt party poppers och lite andra saker. De andra manniskorna som vi har traffat ska ocksa vara med och fira sa det ska bli lite mysigt.

Vi firade dock lite igar kvall ocksa och sjong for Mickan pa svenska pa klubben vi var pa igar. Hehe.

Idag ar det faktiskt lite mulet men det ar skont for att jag ar superbrand pa magen, laren och armarna. Forstod inte hur det gick till for jag har varit supernoga med att smorja in mig. Aja, lite skit far man val ta. Vi har iaf fixat boende i Byron Bay for den 17:e och 18:e. Vi vet inte om vi ska stanna langre an sa dar men det funkar for tillfallet iaf. Lite dyrt bara. Vi har en boendebudget pa ca 250 kr per dag och det har boendet gick pa 276 kr. Till skillnad fran dar vi bor nu dar det kostar 170 kr per natt. Lite surt. Men aja. Vi klarar oss nog.

Just det! Vi hade kopt makaroner och kokat med nagon tomatsas till middag men det blev jattemycket over sa vi stallde in det i kylen (med las pa, alltsa kylen). Dagen efter nar vi skulle ata det till lunch ocksa sa var vara boxar och all mat borta. Man kan ju undra vem som stjal makaroner i tomatsas men tydligen tycker vissa att det ar jattegott. Sa vi kopte nya boxar pa en typ slags OB (okej, det dar ska vara O som i Ohman och inte O som i Oskar, forstar ni, overskottsbolaget?). Aja, ingen viktig poang i historien.

Langtar jattemycket till Sea World, det ska bli jattekul! Men nu ska jag val borja dra mig tillbaka. De andra badar i poolen. Eller Daniel gor nagot annat nere i rummet men jag ska joina honom, hehe. Tiden ar snart ute for mig (alltsa internet).

Ha det bra i Schweden, glom inte att kommentera sa att jag vet att ni lever!


Port Macquarie still

Fortfarande har. Det var meningen att vi skulle ta en buss idag som gar klocken 14.20 men vi avbokade den da det inte fanns nagra boenden kvar i Byron Bay nagonstans enligt internet. Eller jo, for typ 2000 kr per person men det ar vi inte riktigt villiga att betala. Hehe.

Sa nu ska vi sova har i Port Macquarie i tva natter till pa samma stalle.

Vi ska bara ta det lugnt och sola de har dagarna. Dessutom har Mickan hittat nagra manniskor bredvid oss som vi antagligen kommer att umgas med lite grann. Vadret ar finfint! Varmen ar stekhet och nu ska vi snart till stranden. Vi ses och hors mina manniskor!

Ps. Far min, nu har jag kopt telefonkort men jag tror inte att du kan ringa till det men jag ska ringa till dig iaf snarast mojligast. Sa ha din telefon framme. Hehe.

Kram kram!

Grattis Farmor!

Idag fyller min farmis 75 ar! Tror jag, 75 ar det va? Hur som helst, GRATTIS!

Nu ar vi i Port Macquarie. Soligt, extremt varmt. Dagens tragedi: Angelica glomde sin tjocktroja pa bussen. Stackars liten, det var spangatrojan...

Annars bor vi pa Sundowner Breakwall Tourist Park (det finns hemsida) och vi bor i ett ejluftkonditionerat 4-baddsrum. Men det ar mysigt och bredvid stranden och staden.

Middag idag igen: Big Mac meal, medium size m. coke zero. Yumyum.

Imorgon ska vi visitera ett Koala Hospital (som jag namnde i foregande inlagg).

Det blir tyvarr inga bilder idag da jag inte har minneskortslasaren med mig eller tid att lagga upp pa bilder. Men det kommer senare, jag lovar!



Smell ya later!


Sydney by morning - oj, klockan har tydligen blivit 11.40

Sitter pa ett internet cafe (hittar inte apostrofbajs) pa Williams Street i Sydney. Imorgon ar det dags for oss att bege oss vidare till nasta destination Port Macquarie. Dar finns ett Koala Hospital som vi ska besoka. Eller vad det nu var. Haftigt haftigt. Kanske far se nagon i naturen ocksa eftersom det ar ett sa kallat Koala Hot Spot.

Igar var en helt underbar dag. Vi hade bokat en guidad tur i Blue Mountains med Oz Trek. Vi blev upphamtade kl 7.30 pa morgonen utanfor ett annat hotell i Kings Cross. Guiden var rolig och kunde 'lite' svenska eftersom han hade bott i Sverige ett tag, men han var australiensare. Vi akte i ca 1 h innan vi kom till en liten by dar vi fick stanna och kopa lite mat om vi ville ha samt ga pa toaletten. Kopte applen (svindyra) och gick sen pa toaletten. Vi blev lite forsenade for att vi inte hittade till toaletten forst sa hela bussen fick vanta pa oss. Guiden ville att vi skulle sjunga den svenska nationalsangen i micken (for de sa han att de som kom for sent maste gora) men det ville vi inte, sjalvklart. Efter ca en halvtimme sa var vi dock framme vid var destination. Vyerna var helt otroliga, sa himla fint! Hoga berg med skogiga dalar. Jattevackert, blev lite kar. Vi fick da folja en liten 'track' som var i skogen och ga till Wentworth falls (ett vattenfall) och det var otroligt hogt. Fick lite vark i benen dar. Borjar nasta undra hur jag kommer kanna i kroppen nar det ar dags for bungee jump, hehe. Fick jattefina bilder som ni forhoppningsvis kan se nedan om jag lyckas filura lite med datorn har.

Nar vi var klara med den turen sa fick vi ga hela vagen upp igen och da var man helt slut och det rann svett om hela mig. Fran borjan av dagen sa var det lite mulet och lite "kyligare" an vanligt (alltsa kanske bara 24 grader, hehe) sa da var det ok. Men sen under dagen nar molnen forsvann sa blev sa himla varmt sa man kunde knappt vistas i solen. Battre var det inte heller da det inte blaste nagonting alls. Vindstilla och ca 28-29 grader i skuggan. Hur som helst. Efter den turen sa var det dags for lunch och da akte vi upp till en liten stad som heter 'Leura'. Den var jattegullig och de hade kvar alla byggnader fran borjan av 1900-talet eller senare 1800-tal i mer eller mindre originalskick. Jag alskade den lilla staden. Det var som att ga bak i tiden. Jag och Daniel tog en varsin mayo-chicken schnitzel sandwich och de andra tva notterna tog lasagne och sen satte vi oss vid vagkanten (i skuggan!) och at oss matta. Sen var det dags att ga tillbaka till bussen igen.

Efter lunch sa begav vi oss forst till 'The Three Sisters' som ar en jattekand klippformation i Blue Mountains. Aven dar var det jattefin utsikt men vi stannade inte dar sa lange. Sedan akte vi till Jameson Valley dar vi fick valja mellan att:
1. Aka skyway (typ linbana) over dalen, aka ned med cableway (typ linbana) och aka upp med Scenic Railway (typ gammalt gruvtag som forr i tiden forslade kol men nu mera forslar turister. Brantaste backe 52 grader.)
2. Aka ned med Scenic Railway, upp med cableway.
3. Ga ned for 1000 trappsteg ned till botten och upp med Scenic Railway.

Alla enskilda akturer kostade pengar. Vi valde det sista alternativet. Dels for att det var billigast men framst for att man vill ju ga och se saker battre. Vi tyckte att det var det basta valet. Att ga ned for de dar trapporna var dock nastan en mardrom, haha! Det var sa himla jobbigt. Benen blev som spaghetti bara efter typ den hundra forsta trappstegen. Jag blev typ lite illamaende ocksa men det var bara kul. Men jag ar anda glad att jag valde att ga for man sag sa himla mycket mer. Dessutom fick vi fota lite faglar och odlor som vi sag pa vagen. Coolt. Och sen kom vi i alla fall till slut ned. Dar nede fanns ett litet gruvschakt och lite saker som visade gruvans historia. Sedan var det dags att aka upp for Scenic Railway. Det var faktiskt haftigt men Mickan skrek som en liten flicka. Haha, hon var sa himla radd, det var jattekul att kolla pa. Men akturen gick fort sa vi var snabbt uppe.

Efter allt detta sa akte vi och kastade lite boomerang, min kom NASTAN tillbaka. Bara for att jag ar sa himla grym. Sen akte vi till ett stalle dar vi forhoppningsvis skulle fa se lite betande kangurur men nar vi kom dit sa var det sa himla varmt sa man holl pa att do (ok, jag tar i lite). Men vi sag anda en vild kanguru som lag och vilade i skuggan i graset, jattehaftigt. Sag aven en flock albakakaduor (sana finns i skolan! eller gamla skolan alltsa). Efter detta var vi i princip klara.

Nar bussen skjutsade tillbaka oss sa stannade vi vid Town Hall dar typ det enda stora matvaruhuset fanns: Woolworths. Det var panikartat dar inne. Gick knappt att komma fram. Skulle aldrig vilja jobba dar inne. Vi kopte vad vi skulle och gick sedan till McDonalds (for typ den 5:e gangen de har dagarna) och at lite mat. Traskade hem, duschade och somnade vid 9. Haha. Vi ar somniga typer vi.

Idag sa fick vi sova ut lite grann (vaknade 7.30) och at var frukost (jordnotsmor- och hallonsyltmackor, samt coco pops med mjolk, mums!). Och nu sitter vi har. Det var mulet nar vi vaknade men nu ar det stralande sol, jattehett och ganska sa blasigt. Vi kommer troligen aka till Cogee beach och battra lite pa den obefintliga brannan. Yummie. Men forhoppningsvis sa kan vi ligga pa graset och sola for att i Bondi blaste det sa himla mycket (som det gor idag) att varje gang nagon gick forbi sa blaste all sand over oss som lag ned. Man blev lite frustrerad. Speciellt eftersom vi lag precis bredvid en barnfamilj vars barn behovde passera oss varenda gang de gick ned till vattnet, vilket de behovde - ofta.

Nu ska jag val inte traka ut er mer med ointressant fakta. Kan bara saga att efter Port Macqaurie (som vi kanske ska stanna vid i cirka 2 natter) sa aker vi till Byron Bay (partystalle med fin strand och en massa backpackers). Da fyller aven Mickan 20 sa vi far se vad vi hittar pa. Sen till Surfers Paradise dar vi ska besoka Sea World och lite mys. Sen far vi se hur framtiden ser ut. Det ar kul att det ar lite oplanerat. Nu ska jag forsoka lana Angelicas minneskortslasare och fora over lite bilder. Wiie!


Bondi beach

Angelica blev malad med rodockra

Jag och Daniel vid nagon valley bredvid Wentworth falls

El Bondi Beach

hej alla nissar! Vi sitter på mcd i bondi eftersom det är billigt. Gratis wifi så jag bloggar från daniels mobil. Dagen har blivit lång och jag lyckades shoppa en långklänning för 70 kr. Vi kom till stranden ca 12.30 och jag lyckades bara bränna mig på armarna för att jag smörade mig så bra. Fast jag glömde armarna för de smörade jag med. Hehe. Nu ska vi väl bege oss till sydney central antar jag. Kram kram hela dagen!

Hej alla vanner!

Hej hej allihopa. Dagen i Sydney borjade med att jag hamnade i tullen och de oppnade min vaska for allman beskadning (sa dar som de gor pa tv, hehe) men dar var inget intressant. Och mamma, nar jag skriver att sms att 'nu har jag anlant och ska precis genom tullen', kan du da vara sa snall att inte ringa direkt efter eftersom jag da gar igenom tullen och dar far man inte prata i telefon och alla kollade pa mig for att det ringde. Du far garna ringa igen nu men det kostar 10 kr/min for mig bara sa du vet. Men du ar gullig mamilutti.

Det var meningen att jag skulle skriva igar nar vi anlande till Sydney men vi alla dackade runt 3 efter att ha sett Sydney Opera House och Harbour Bridge. Da sov vi till ca 6 idag. Alltsa ca 14-15 timmar. Fast vi gick upp lite emellanat. Idag ska vi bege oss till Bondi Beach och se lite livraddare som vi sag pa tv harom dagen. Eller hur mami? Hehe. Har inte sa mycket tid kvar nu (im dying) hehe, nej da men vi ska keka lite frukost (chocopops eller vad det nu heter) med mjolk. Vi har det jattebra aven fast hettan ar lite ovan. (JATTEvarmt)

Jag ska skriva snart igen nar vi far tid. Ha det bra mina galningar. Massor av kramar!

/The Lotta

Idag...

...så påbörjar jag min flygning mot Australien! Jag tänkte bara säga det. Nu ska jag gå och fixa det sista.

:)

RSS 2.0