Ps.

Om 2 h (här) så är det november.


Så här kan man se ut om man är utmattad


Morning run


David Jones by Lotta


Just det!

När vi kom hit så var det 8 h skillnad mellan Sverige och Australien. Sen blev det sommartid här och det blev 9 h skillnad. Imorgon blir det vintertid och Sverige och det blir 10 h skillnad. Jobbigare och jobbigare att kommunicera med folk hemma. Tidigt på morgonen eller på kvällen efter ni har gått upp. Hehe.

Bara så ni vet.

Och om ni också vill veta så gillar jag mitt jobb. Och jag gillar att jobba mycket och ofta. Jag gillar att vi båda gör det. Men att vi ändå har tid för fika och mys. Det är grymt!

Har sagt det några gånger nu men det är bara kul. Ska försöka boka Breaking Dawn-biljetter också. Men det är svindyrt här. 154 kr per biljett. Men det är värt det.

Kram

Stora grejer händer här

Extra nyhetsinslag. Qantas har ställt in alla sina flyg. Det är jättestora konflikter mellan arbetare och företaget. Det har varit flera strejker sen vi kom hit men konflikterna har pågått i flera månader. Och nu är allt inställt. På obestämd tid. Hörde att arbetarna eventuellt planerade en strejk i jul. Men nu är ju företaget stillastående. Helt sjukt. Jättemånga är skitarga, vilket jag förstår, för det påverkar så himla många. Hoppas verkligen att de kommer fram till nåt. Hörde på nyheterna att nåt flyg hade fått landa på närmaste flygplats och inte flyga vidare.

Gissa vilket bolag vi ska flyga hem med?

Qantas

Aussie News


Cold Rock Visit


Karin making her magic!

Halloween

Det är Halloween i staden och jag ska inte gå ut. Trist! Ska gå till Karin på Cold Rock och kolla på folks outfits. Kanske få en gratis kaffe. Man får ju kompromissa. Men eftersom jag ska jobba som en liten galning så känner jag inte för att parta loss. Men annars!

Men tråkigt...

Men kul att fikelifika på Cold Rock...

Men tråkigt att inte kunna gå ut...

Men kul med halloween...


WORKing holiday visa

Ja, jag sa ju att jag skulle arbeta. Har idag jobbat på David Jones. De hade typ en kassa från 50-talet som man behövde flippra på jättemycket. Alltså man behövde slå in en massa siffror innan man faktiskt kunde genomföra köpet. På köpet så var scannern trasig så vi behövde slå in produktkoden också. Men jag jobbade bara på jordgubbarna så det var inte många olika koder. Fast vi hade chokladdoppade jordgubbar, fikon, bananer och dadlar. Doftar asmycket choklad där. Gott. Dock har jag inte fått någon information om nästa vecka. Bossen är i Melbourne och öppnar upp ännu en Top Juice. Han kommer tillbaka på tisdag. Så vi får se. Dock har jag fått höra att jag ska jobba både imorrn 11-17 och på söndag 10-17 så det blir en 7-dagarsvecka för mig den här veckan. Och Giasmin (på min andra Toppie) säger att jag har 4 schemalagda dagar där från mån-tors och beroende på om jag ska jobba på David Jones eller inte så har jag fre och lör också men som sagt, jag kanske ska jobba på DJ. Hur som helst så blir det typ 6 dagar i veckan men som sagt WORKing holiday visa är det ju. Som jag skrev.

+ jag tycker att det är kul.
+ det är inte alltid jättemånga timmar. Allt från 6 och upp till 10. Awesome!

Men som sagt. Vi får se hur det går på David Jones. De har värsta systemet så jag måste checka in min väska och få en nummerlapp för att hämta ut den. Sick. Men men... det var väldigt busy så tiden gick fort. Men jag kan tänka mig att det kan bli lite halvboring om det inte är mycket folk. Och man får inte göra juice. Buhu.

Men efter jobbet så gick jag förbi Karin och min Toppie och kollade schemat (som jag skrev ovan) och då pratade jag med Giasmin och hon ba: "I will take care of you girls, I am very pleased with you". Och hon frågade jättemycket om de behandlade mig bra på DJ. Gullig.

Har i alla fall fått lönespec från WAYS. Mitt förra ställe. Utan bonus. Måste ringa. Men de har inte öppet på helgen så jag får vänta tills måndag. Arrgh...

Och de har bara dragit 5 % i skatt. What's up with that?


I brist på annat skoj så gjorde jag ett litet collage. Enjoy!

As requested...

... idag gjorde jag två juicer till mig själv. Asgoda. Och det var de jag berättade om förut. Pear Flair och Feel Good. Men jag la till lite ananas i Feel Good. Men jag kirrade bilder den här gången!


FEEL GOOD!


PEAR FLAIR!


Me and the little pear flair!


Och päret är verkligen godare än vad den ser ut! Hade i massa mint.

Ps. En rolig grej är att jag och Karin har börjat prata engelska med varandra när ingen annan är i närheten. Och vi tänker inte ens på att vi gör det tills någon av oss säger: "Meh! Vi pratar ju engelska!". Det är lite kul. Om ni vill veta.

Cozy Night

Jobbade från 12-19 idag. Karin var ledig och hängde med en tjej från jobbet. Efter jobbet möttes jag och Karin upp för att fira att nu har vi båda fått våra första löner (fast Karin är väl på sin 5:e nu). Detta gjorde vi på "Mother's Crepe". Fyllde en pannkaka med strawberry, brownie och chocolate obsession ice cream (+ grädde). Mums! Superasjättegott. Satte oss på Gloria Jean's bredvid med en varsin Long Black med Warm Milk. Size: Regular. Detta är vår standard. Haha.



Sen på kvällen så kom ett par danskar hit (som jag lärde känna via mitt fundraisingjobb) och vi bubblade i bubbelpoolen på taket. Det regnade så där mysigt. Och Karin har kirrat Spotify Premium så hon fixade en offlinelista och vi tog med mina högtalare upp. Asmysigt! Lite mörka bilder men... jag älskar vår roof top!

Idag jobbar jag 10 h. Från 11-21. Långtorsdag. Det är kul! Ha en bra dag/natt mina vänner och familj!

Ps...

... CocaCola har en rolig kampanj här i Aussie.



Så det är bara DanTheMan, farmor och Julia som får dela med mig!

Goodie bag

Dagen avklarad. Lönen mottagen (min första lön!) från Top Juice. Vi fick asmycket med oss hem idag. Vi fick typ saker för ett värde av 750 kr. Sjukt! Mer än igår. Så nu sitter vi och avnjuter chokladdoppade jordgubbar med diverse topping. Svårt att motstå. Sjukt god choklad.

Tog lite bilder på jobbet också. Det var ganska lugnt idag så jag och Karin fick lunch samtidigt. Awesome!




Karin, Giasmin, Lottapotta och Budi.

Karin sa nyss att jag hade choklad runt munnen. Haha. Känner mig som ett barn med de här jordgubbarna. Och det är faktiskt mörk choklad. Så lite nyttigt kanske.

So long peeps!

I am going to work. Måste först till banken för att betala in hyran. Denna pärs! Varje vecka gör vi detta. Men vi kör varannan vecka, $420 var, det känns enklare. Och har fortfarande inga pengar på mitt auskonto så måste köra svekontot och det har uttagningsavgift, surt. Men men.. a girl(woman?)'s gotta do, what a girl(woman?)'s gotta do!

Ha en bra dag!


Uppochner

Ibland är man på topp och ibland på lite lägre nivå. Jag och Karin var sjukt trötta idag. Skumt. Men jobbet var kul iaf. Tänkte prata med bossen om att jag ville ha fler timmar. Men han kom aldrig men de behövde en till imorrn så då ska jag jobba. Och det är asbra för då får jag mån-fre och ledig på helgen. Men sen är det ju mest 5-6 h per dag men det är ok. Bra start!

Har inte fått lön för fundraisinggrejen ännu. Ringde Amy (en tjej på kontoret) men hon sa att jag skulle få betalt på fredag. Konstig info. Men sen frågade jag om bonus för training och hon sa att hon inte visste om man fick betalt för det men jag tänker propsa på. Jag tänker göra det.

Så imorrn börjar jag kl 12. Karin 11. Båda jobbar till stängning. Åh apropå det! Idag jobbade vi också till stängning och vi fick med asmycket hem. Gott! Vattenmelon, mango, bär, yoghurt, sallad osv. Mums.

Men nu ska vi sova. Gutten natt!

Wonderwall

Happy sunday. Dock var det molnigt på morgonen så vi tyckte inte att det var värt att åka till Manly men vi var inte sugna på zoo så vi bestämde oss för en liten sightseeingpromenad som blev väldigt lång och 2 h senare med en ganska snabb takt så var vi hemma igen. Trötta, hungriga, törstiga och med skoskav. För mig i alla fall. Hehe. Nej men det var mysigt. Utforskade Paddington och Rushcutters Bay som ligger här i närheten. Hittade en marknad och fyndade en bok eftersom jag läst ut alla mina jag tog med hemifrån sedan länge. Bra motion också!

Åt sjukt god lunch men vi ville ut igen så vi fikade på GJ's och utforskade Westfield Mall efter Max Brenners chokladbutik som tydligen är väldigt känd. (Som för övrigt vi använder på Top Juice för att doppa jordgubbarna i, bara det bästa!) Mysig! Fick smaka chokladtryffel och dregla på utbudet. Gott.

Sen gick vi och satte oss i parken och småsnacka.

Det blev en lekaturistdag, eller vi behöver väl inte leka turister eftersom vi faktiskt är såna.

En del bilder i alla fall och det gillar ni väl? Jag gör det i alla fall. Muha.




Gudomlig röst. Slutade med att jag köpte hans skiva.

Boken köpte jag som sagt på marknaden.





Godis i provrörsform.

Halloween i cupcakeform.

Ajuste. Jag har gjort en bröstförminskning om ni inte visste det...?

Eller så är det bara bilden som får det att se ut så och i kombination med min humor så kan vad som helst hända!

Ok

Vi ska ju till Manly idag för tusan! Vem beställde det första mulna vädret på x antal dagar?! Vem?! Inte ok. Blir väl något annat trevligt idag då.


Höjdare

På väg till Karins jobb på gaygatan passerar man många roliga och intressanta saker och personer. Bland annat en gubbe spelandes på ett litet barnkeyboard: Moves like Jagger. Haha. + en massa dragqueens!


Earlybird

Det känns som att Gloria Jean's är en gnutta tidigt ute med julen. Men det är ju bra med framförhållning.



Idag jobbade jag 9-15 sen mötte jag Karin för fika. Gick sen och shoppade kvällens mat, kycklingnudelwok. Gott! Hade dock ingen sås till så det blev tacosås men det är ju alltid gott.

Imorgon ska vi till Manly Beach. Vi tänkte göra det innan våra busskort tog slut men det var inget bra väder eller passande dagar så de hann ta slut. Men nu tänkte vi satsa. Vi MÅSTE ju komma dit någon gång.

Nästa lediga dag vi har tillsammans blir antingen Sydney Aquarium eller Taronga Zoo... woo!

Ska kanske möta upp Karin vid jobbet i natt när hon slutar. Får se vad vi hittar på!

Kram

Oj då

Råkade tvätta min klocka i tvättmaskinen. Den fungerar dock fortfarande. Värda 179 kr på Ullared. Dock har en pinne hoppat ut i länken så vi får se hur det går...

Typiskt Lotta.


Good to be home

Nu har jag jobbat och slitit. Skönt. Gillar det. Speciellt när det är så där lunchstressigt. Skitkul. Alltså jag är faktiskt inte sarkastisk. Jag gillar det. Jag gillar att stressa med juicerna men ändå vara supertrevlig mot kunderna, beta av dem (tugg tugg, hehe nej) en efter en och tiden bara flyger iväg och jag har jättekul!

Har hittat två favoritjuicer:
Pear Flair - Man börjar med mint (som luktar awesome, jag vill bara stå och juica mint hela dagen) sen x antal päron och ananas. Supergod! Och inget annat. Bara frukt.
Feel Good - Man juicar vattenmelon. Häller i mixern. Stoppar i jordgubbar, mango och passionfrukt. Mixar... och klart!

Båda smakar jättemycket och jättegott. Har tyvärr inga foton men den ena är ljusmintgrön och den ändra är rosa med prickar i. Gutt.

Imorgon jobbar jag 9-15. Skönt att komma hem tidigt. Men Karin är ledig. Välförtjänt kanske för idag jobbade hon 9-17, hem för middag och jobbar 20-01 på Cold Rock. Mysigt.

Ps. Nu har vi rechargeat vårt internet. För det är slut. Kommer behöva göra det en gång till men det är bara kul. Toodles!

Apropå David Jones...

...så varenda gång de sa "You're going to David Jones", då avslutade jag alltid meningen i huvudet med "Locker". Ni vet, Davy Jones' Locker? Haha.

Jag sa det här till Karin men eftersom hon inte är ett "Pirates of the carribean"-fan så förstod inte hon det roliga. Sen kanske jag har jättedålig humor men det är bara kul!

Och apropå den här killen så tog jag en smygbild av Karin. Bra humor Lotta, bra!


Nu ska jag göra mig i ordning för arbetet kära damer och herrar så ni får stå ut tills jag kommer hem. Men eftersom hela bunten som läser detta just nu sover så gissar jag på att det inte är några problem. Ta!

Arbeta järnet!

Jag vill bara säga att jag gillar verkligen mitt jobb. Fick 5 dagar nästa vecka men sen var det någon som hade strukit över en av dagarna. Så vi får se. Men jag vill ha 5 dagar! Vi löser det. Bossen av bossarna bad mig sätta mig ned och prata. Och det var massa svartklädda människor där så det kändes som jag var på värsta förhöret men han skulle bara säga att jag ska jobba på en annan av hans shoppar i David Jones (typ NK) nästa fredag. Och efter det ska jag välja var jag vill jobba. Typ. Det känns ju roligt men vi får se hur allt blir. Nu är jag trött efter lång arbetsdag. Kram på er!


Morning walk

Vackert väder, fåglarna kvittrar, hoppar upp ur sängen och tar en lång promenad.

Det var vår morgon. Tog massor av härliga bilder. Så det blev "intervallträning" Haha. Powerwalk - Stanna och fota i olika poser - Powerwalk - Stanna och fota, hoppa osv - Powerwalk. Osv.


Gick först genom Harry Potters värld. (Eller Hyde Park)

Såg nakna killar. Eller ja. De åtminstone löv på sig.

Närgångna fåglar.

Fina träd.

Ooh. Aah. Ööh.

Posa.


Nu måste jag gå till jobbet dock så jag får skriva mer ikväll. Slutar typ 9-10. Vi får se! Kram.

Dagen som har gått

Asbra mysiga två dagar har jag haft men imorrn börjar jobbet igen. Kul!

Började dagen med nyttigheter, mys, fitness och poolhäng. Jag är cool med mina fjortisbilder men jag kände att jag måste. Det börjar bli en börda att fota. Hehe eller inte. Är ju en linslus.


Åt god mat. Traskade runt i staden och fönstershoppade. Min nuvarande ekonomi tillåter inte shopping och min nuvarande coach tillåter inte mat (eller en viss typ av mat iaf) så jag har abstinens från 2 olika håll! Illa. Men det är kul att gå och kolla iaf. Hittade massa fina klänningar för sisådär $200-300. Tog lite på dem, klappade lite, drömde lite och gick vidare till nästa.

Shoppade lite lax som är asgott för jag tänkte att jag skulle äta en supergod middag. Orkade dock inte köra potatisen i ugn så jag tänkte: "äh, man kan väl lika gärna steka dem råa". Men nej, det kan man inte. För det blir inte gott. Jag antar att de flesta redan visste det här. Typ alla utom jag. Men man lär sig av sina misstag.

Moving on. Gick ut och kaffemös på Gloria Jean's. Bra kaffe. Tips! (Till alla er som läser som är i Australien. Dvs. Inga)(Alltså jag har ingen som heter Inga, vad jag vet, som läser min blogg utan inga som i ingen person, bara för att säga det).


Bildomania


Good morning people! Hos er är klockan 3 på natten men här är kl mid dag. Jag delade upp det. Mitt på dagen kl 12.00. Det spritter i mina ben. Tvättar, städar, plockar och håller på. Jobbade som sagt igår men idag och imorgon är jag ledig. HELG! Eller nåt. Karin är och juicar upp sig. Vi jobbar som sagt helt olika. Men det är kul med ensamtid. Men trist att vi inte får mysa.

Ska väl gå ut på stan och bara lalla. Tänkte om jag skulle gå till caféet som vår advokat skulle hjälpa mig med och höra vad som händer och om jag får jobba lite casual hours (extra) men jag vet inte. Om jag jobbar en dag till än det här. Då tjänar jag lite mer än hyran. Men om jag tar ett till jobb så kommer jag få som Karin = aldrig ledigt. Jag vet inte. För nu har jag 4 dagar i veckan. Vi får se vad jag gör. Om jag väntar så kommer jag ju tappa chansen på caféet men jag vet inte om jag vill jobba på två ställen. Jag tänkte att om jag kör de här tiderna just nu så kanske jag kan toppa upp dem sen när de inser vilken jävla tillgång jag är så jag kan få lite fler timmar. Eller längre dagar. Eller nåt. Vad tycker ni? Kul att veta folks åsikter och eftersom jag är en storblogg (maha!) så kanske jag kan få något intelligent svar.

Pinsamt att jag skrev "Bildomania" i rubriken och det enda ni får är en futtig bild och en massa text. Men nu kommer fler!

Karin blev arg på mina foton. För på morgonen brukar vi mysa med frukost i soffan med täcke och filt och whatever. Och då brukar hon svepa med täcket som Batman förbi mina foton som självklart ramlar ned. Hon blev som sagt arg. Haha, nej då. Men nu har jag i alla fall gjort det bättre och pillat in dem i fönsterkanten. När rullgardinen är nere så ser man dem inte, men jag drar upp den fort som attan på morgonen.

Idag har jag tvättat mina skor (som för övrigt var med på förra Australien-resan) för de luktade äckel. Hade dem en dag när vi var ute och när vi kom hem så stank det i hela lägenheten pga mig. Så jag kände att det var dags. Råkade också tvätta Karins strumpa som hon nog hade glömt i maskinen.

Mysbelysning. Vi tänder inne vid tvättmaskinerna och stänger "dörrarna". Då sipprar ljuset ut så här mysigt när man badar. Karins idé. Hon är smart hon!

Ser ni "ögat"? Den smala stolpen med en liten restaurang på toppen? Det är Westfield Mall som ligger under den. Som man inte ser. Där jobbade Karin förut på Top Juice. Den som vi jobbar på nu ligger typ 2 hus bakom och ett tillbaka. Om ni förstår. Hehe. Där ligger våran nyöppnade Top Juice. Den öppnade alltså igår. Coolt va?

Vet inte vad jag ska säga. Överexponerad bild men fin utsikt!

Man kan till och med smygfota folk. Om man vill. Varning! Scrolla ej längst ned om du tycker fötter är obehagliga. Om du däremot är fotfetisch. Eller nåt, så go ahead!

Det här vårat internet. Mobilt bredband som kan kopplas upp till max 5 enheter. Det är typ laddat på ex antal GB (i det här fallet 6) så vi kommer köra slut på det när som helst. Det stod att det skulle räcka i 3 månader. Ja, till två nunnor kanske. Inte två bloggalningar. Hehe. Surt. Men vi får rechargea den sen. Smart idé iaf. Har vi sånt här i Sverige? Eller har vi bara USB-stickor? För de hade de här också. Jag har inte sett det i Sverige men jag kanske bara inte har letat. Bra grej iaf!

Jag har även målat naglarna. Ignorera tåhårstråna och skavsåren. Jag tog bort mitt illorangea som farfar inte gillade och tog på ett klassiskt rosa. Skönt att vara normal igen. Hehe.

Eh ja. Visst är det ett äventyr det här med Australien!? Göra typ samma saker som hemma fast på andra sidan jordklotet. Nä. Vi har det asbra här. Nu börjar tiden spurta iväg på riktigt. Jobb brukar göra att tiden går fort. För ni vet väl att vi snart har varit här i 5 veckor va? Sjukt. Oh well. Ska se om det finns några lediga poolstolar. See ya!

Hard work


För er som inte läser Karins blogg så snodde jag hennes smygbild av mig när jag jobbade.
image description
Epic.

Working at the car wash

Den låten spelades idag på jobbet.

Har nu jobbat på Top Juice med Karin från 7 - 16. Roligt! Var lite läskigt i början för chefen verkade sträng men nu känns det bra. Roligt med juicer och smoothies och allt. Kommer kunna värsta recepten när jag kommer hem. Tråkigt dock att enligt schemat kommer inte jag och Karin vara lediga samtidigt. Hon har fått 6 dagar i veckan och jag har 4. Men det löser sig! Sen är det lite shitty lön så jag kanske måste skaffa ett till jobb. Vi får se vad jag har råd och ork med. Men kul var det iaf! Jag trivdes verkligen.

Go!

image description
Karin med sin nya frilla (fontänen)

REKORD!


Suck on that! Haha.

WSPA

Som sagt så har jag då slutat på mitt jobb som fundraiser (välgörenhetsmänniska, vet inte riktigt vad jag ska kalla det). Men det betyder inte att mitt intresse för WSPA har minskat. WSPA står för The World Society for the Protection of Animals. Sjukt bra organisation enligt mig. Arbetar för att minska djurplågeri här i världen. Detta genom att lära, informera och ändra beteenden som helt enkelt inte är ok.

De har en massa kampanjer på gång i skrivande stund och alla är viktiga. Fick ofta höra på gatan: "Nä men varför ska vi hjälpa djuren när människorna har det svårt?". Jag tycker att det är jättedåligt tänkande. Varför ska man bara fokusera på en grupp? Ett fungerande samhälle måste fungera på alla nivåer. Balans kallas det. Vi kan inte prioritera bort saker helt och hållet. Jag tycker definitivt att vi ska hjälpa svältande barn i Afrika och människor i fattigdom. Men betyder det att vi ska utesluta djurplågeriet ur det hela? Det är samma sak som att säga: "Nä men varför ska vi hjälpa hemlösa, drogmissbrukare och mobboffer när det faktiskt finns folk som svälter och blir torterade i andra delar av världen?".

Jag tycker definitivt att alla delar är viktiga och det finns hjälp för alla sorters situationer, men jag tycker inte att man ska strunta i det ena för att det andra är viktigare (och det är en personlig åsikt om vad man tycker är viktigast).

Vad som faktiskt är bra med WSPA är att de har ett stort inflytande hos parter som har mycket makt. Detta för att de inte är en så pass extrem organisation att folk förpassar de som oseriösa. De har gjort jättemycket hittills men det finns jättemycket kvar att göra. Som alltid.

Hoppas att alla som läser detta tar en liten kik på hemsidan.
www.wspa.se

Och kanske... förhoppnings... om ni vill... vilket jag hoppas att ni vill... hjälper till på något sätt.

Klicka på "Hur du kan hjälpa till" så är saken biff!

Själv tänker jag bli månadsgivare. Vad tänker du?

Ps. Jag hatar ingen, jag är inte arg och jag förstår alla parter. Men jag vill gärna uppmana till att göra någonting som är bra. I min mening. Förhoppningsvis i din också.

Woop woop

Fick precis ett samtal från Karin att hon har pratat med sin Boss och jag ska få hänga med henne till jobbet kl 8.00 måndag morgon. Vet inte om det är provjobb eller bara för ett snack men vad det än är så är det ett steg i rätt riktning.

Look at her glow!

Tack Karin!

Nu kör vi!

Baksmällan 3 - Sydney Version?


Nej. Ta det lugnt föräldrar. Den var vattenbaserad.

Hello Yello

Sista dagen avklarad. Asrolig dag faktiskt. Långa raster med mycket snack och en massa intressanta människor. Fick asmånga komplimanger av folk idag så jag blev aspeppad och fick värsta självförtroendeboosten. Roligt. En kvinna var också jätterolig för hon var så extrem och hon kunde allt om djurplågeri så det var hon som berättade allt för mig istället för tvärtom. Hon ba: "Nä, jag bryr mig inte om människor. Nasty creatures. Det är djuren vi ska rädda. Om jag fick så tror jag att jag skulle kunna vara den som dödade de människorna som orsakar sånt här.." Osv. Väldigt roligt människa som sagt. Alltså extrem.

Känns bra att jag har slutat iaf. Jättebra erfarenhet. Verkligen. Men nu ska jag gå vidare till nya äventyr!

Time Capsule

Älskar sånt här! Hittade en tidskapsel på Strathfield Square som ska öppnas år 2088. Den sattes ned där år 1988. Sjukt coolt. Undrar vad som finns där i.

Jag kom ihåg när jag grävde ned ett Läkerolpaket i sandlådan utanför vårt radhus i Sköndal. I den la jag en lapp där jag skrev all min personliga information och vad jag tyckte om livet. Grävde upp den någon månad senare för att kolla att den låg kvar. Sen grävde jag ned den igen och den föll i glömska. Sen försvann sandlådan och även min Läkerolask. Tragiskt. Haha. Jag hade velat gräva upp den nu. Jag var typ 11 eller 12 när jag grävde ned den.

Sen kan man ju tycka att idén att lägga lappen i en Läkerolask som skulle förmultna och försvinna kanske inte var det bästa beslutet i mitt liv. Men man lär sig av sina misstag.

Hi guys!

Idag har det faktiskt gatt ganska bra. En sign-up (konstig manniska, men intressant) men de andra har fatt 3 och 1. Outer suburbs rock! Aven fast jag inte kommit in I angesten annu sa tror jag anda att jag kommer sluta. Not for me. Har daremot blivit battre pa att fora ett samtal pa engelska, enligt mig sjalv, och jag angrar verkligen inte beslutet att borja. For det har varit en bra erfarenhet men jag kanner mig klar nu. Redo att ga vidare. Staying positive! Har ett litet mysigt plaza dar vi star idag och folk ar mycket mindre stressade och mer villiga att stanna. Sa tiden gar fortare idag. Kanns bra. Meeen... Vi hors senare my fellow comrades! G'day sir!

Worst. Buy. Ever.

Köpte busskort för 155 dollar (ca 1085 kr) när vi kom hit. Schweinedyrt. Gällde i 28 dagar (till på fredag). Åkte lite de första dagarna när vi kollade lägenheter. Åkte med kortet till jobbet idag. Första gången sen vi kollade lägenheter. Asdyrt. Asovärt. Asonödigt.


Yeaah... No

Ja. Tack för the luck. Men det funkade inte tyvärr. Och om jag inte får 5 sign-ups den här veckan så får jag SPARKEN. Men jag hade ändå tänkt sluta så det är faktiskt helt ok. Jag har helt tappat gnistan. Alltså man får inte sparken. Man blir bara helt enkelt inte anställd. Grejen är att det är ett jobb som skulle kunna vara bra för det är så bra lön och bra timmar. Men inte för mig. Lider genom de sista timmarna så det är lika bra att jag letar vidare. Har pratat med hon som vi bor med och hon kanske kan hjälpa mig att få nåt. Vi får se! Men jag är positiv. Det värsta som kan hända är att jag blir arbetslös igen. Och det är ju en erfarenhet också. Haha. Nej men det kommer gå bra. Bossen på Karins top juice hade frågat om hon hade några kompisar som ville jobba så vi får se! Wiie!


Glebe

Hej, idag ar jag I fororten glebe. Inga sign-ups annu tyvarr. Men vi far se hur det gar. Lite ont I ryggen och fotterna men jag ska inte klaga. Man far ju lon! Hoppas jag... Karin ar ledig idag. Avis! Men som sagt. Pengar ar ju bra att ha. Wish me luck!

Ps...

... vet inte vilka som läser Karins blogg också men jag måste bara skriva det här för jag tycker att det är ascoolt.

Karin tog en beställning av Leonardo DiCaprio härom dagen.

Coolt va?!

Ibland jobbar man långt hemifrån


(Vårt hus i bakgrunden)

Har jobbat min andra dag. Fick en sign-up igen. Great. Det är det enda kravet man har den första veckan. Men det känns fortfarande inte som ett jobb för mig. De sista timmarna var outhärdliga. Jag vill verkligen tycka om det men jag tappar gnistan.

De två som jag har känt sedan intervjun slutade idag på morgonen. Det är ju inte heller en peppande sak. Dock är en rolig grej med jobbet att man träffar så himla mycket intressant folk!

En gubbe ville bjuda mig på kaffe och en annan ville paddla vill mig. Haha. Massa roliga personer. En saleskille i kostym försökte lära mig nya knep när man pitchar. Träffade flera svenska människor. Skitjobbigt att ta grejen på svenska för jag har verkligen allt inpluggat på engelska. Då blir det svårt att bara översätta allt direkt. Fick ingen följetong(tång? orkar inte kolla upp) men det är bara kul.

En annan sak är att vi behövde byta ställe på eftermiddagen för en av tjejerna som jag jobbar med hade fått ett klagomål. En kille hade ringt in efter att ha pratat med henne (eller blivit jagad av) och varit asarg för att hon var så på. Grejen är att hon är väldigt bra på sin grej för att hon är så på men jag förstår varför han blev arg. Om man nu är en sån som blir arg.

Imorgon måste jag åka buss till Glebe. Får se hur det går. Får se hur länge jag håller ut. Minst veckan ut.

See ya!

En till bild på mig själv

Har haft min första arbetsdag. Fick 1 sign-up! Go me! Blev typ helt chockad över att han ville ge mig sitt kreditkort. Hade två som försökte ge mig kontanter innan de ville springa därifrån. En skulle till tandläkaren och frågade om jag kunde gå istället så kunde han göra mitt jobb. En sa "If you were handing out kisses everyone would stop!". En började gråta men de flesta ignorerade mig. Något roligt är att en del är jättegulliga och ger mig en lite klapp på armen, ett litet "håll" innan de säger: "No sorry, love/sweetheart/sweetie, I am in a rush." (Har hört denna rad hundratals gånger idag). Det känns så gulligt. Haha, men faktiskt. De ler, ger mig en klapp, ber om ursäkt och går. Vissa ignorerar mig totalt som sagt, inte för att jag bryr mig. Men de som är gulliga och snälla när de säger nej, får en att må lite bättre iaf.

Lyckad dag? Kanske. Grejen är, och jag hatar mig själv för att jag säger det här, att jag vet inte om det här jobbet är någonting för mig. Jag kan göra det... Men jag vet inte om jag kommer komma hem om dagarna och känna mig lycklig. Och det känns ganska viktigt för mig. Nu är det trots allt den första dagen. Jag ska definitivt ge det lite fler dagar (veckor?). Men om jag på vägen skulle snubbla över något annat som verkligen lockar mig, då kommer jag nog säga upp mig. Men man vet aldrig.

Imorgon ska vi vara i Sutherland. Ett litet område långt härifrån. 40 minuter med tåg. Så hej då folk...


Jag och mina snea ögon på Martin Place i Sydney CBD. Smygtog en pic med iPad.

Martin place

Star just nu pa Martin place och fundraisar. Inga sign-ups annu men det kommer val. Wiie. Sitter alltsa med min lilla iPad och leker och har en rast. Awesome!

Mm... Cold Rock

Karin hade med sig glass till mig i natt men jag sov när hon kom hem. Hon sa ingenting på morgonen men hon skrev i sin blogg att hon hade ställt in glassen i frysen. Så åt den nu. Hon hade gjort en egen blandning med coffee och hazelnut som glassmaker, sen cookie dough och ferraro rocher som mix-in. Asgott med söndagsmys! Made my day!

Waking up in Sydney

Är det någon annan som har blogg.ses app? Är det någon som tycker att den suger förutom jag? Jag kan typ varannan gång ladda upp ett inlägg därifrån och varannan gång inte och knappt någonsin om jag vill bifoga en bild. Vet inte vad som är fel. Aja.

Vaknade i världens fräschaste värld idag. Storstädade igår och tvättade och allt. Avslutade med ett bad så man vaknade upp härligt fräsch. Det gillar vi.

Karin skulle jobba. Det känns som att Karin kommer tjäna dubbelt så mycket som jag bara för att jag aldrig kommer igång. Hehe. Det blir nog bra. Jag börjar ju imorrn, mån-fre. Great! Nu ska jag argumentera för djurens välfärd. Yay for me!

Idag så tog jag en tripp till gymmet. Lady Gaga peppade mig i si sådär 40 min. Sen var det härligt soligt ute, så jag bestämde mig för plocka på mig bikinin och sola lite. Det var asvarmt. Tills molnen kom.

Äter just nu lunch. Tänkte ta en snabb sväng till Paddy's för att köpa mina billiga äpplen (4-5 st för 7 kr). Hoppas det inte är lika kaotiskt som förra söndagen. Orka att jag faktiskt tänker gå dit på söndagen igen. Aja.


Aftermath

Har hanterat dagen efter. Roligt. Inte. Men det är bara kul. Har kollat på två filmer i rad och Karin är och jobbar. Tycker synd om stackarn. Haha.

Imorrn ska jag träna. Man måste kompensera för de dåliga vanorna. Eller hur? Go me!

image description


Dagen D

Har sagt upp mig från caféjobbet. Får inte lön för mina 3 h. Men han var astrevlig och jag kan inte hantera astrevliga personer. Han var jätteförstående och jag frågade om mina timmar och sa vad jag hade läst på FairWork Australia och han sa att det hade varit annorlunda om jag hade fortsatt jobba där osv. Så jag kunde inte fortsätta. Taz har varit astrevlig från början till slut. Jag kan inte.

Dagen har iaf varit asrolig. Tvingade en kvinna att göra en secret handshake med mig och visa upp det för vår "tränare". Tvingade en annan kvinna att ge mig hennes sko men jag sa inte varför och inte när hon skulle få den tillbaka. Jag vann 3 gratisdrinkar. Men jag kommer inte ta ut dem för jag gick hem till min hemmafru Karin istället. Vann även en vinflaska men den fick jag inte heller. Men det var askul för vi hade massa "lekar" och tävlingar och då kommer mina tävlingsinstinkter fram så självklart vann jag båda. Skryt? Ja. Hehe.

Fick 100% på ett pop quiz som vi fick om organisationerna. Great!

Men ikväll ska vi ut och dansa. Bara så ni vet. Köpte lite goon. Haha remember? Good times....

Nu har vi precis ätit tortellini (eller jag iaf) så... party!

Haha.




Scroll down


Challenges

Home! Har varit på training idag. Kul och informativt. Fick bland annat börja prata med random folk på stan med random frågor. Alltså vi skulle inte sälja in charities utan mer lära oss att prata med folk, gå fram till dem och hantera att de flesta faktiskt inte vill prata med en.

Det var kul men lite jobbigt när man bara skulle hitta på samtalsämnen. Jag försökte fråga hur deras dag har varit, om de har rest mycket, var de har rest osv. Som avslut sa jag att jag var på work training och jag frågade om de tyckte att min approach (vad är det svenska ordet? Försökte googla men iaf, hur jag tog kontakt med dem...) var bra? Och vad jag kunde förbättra och bla bla.

Massa trevliga människor faktiskt. Jag gick fram till en asiatisk kille och pratade lite och jag ba: Where are you from? Han ba: Sweden. Jag fick en chock. Haha. Så pratade svenska med honom men jag antog att han var från Kina för 25% av alla i Sydney är kineser. Eller asiater. Jag kommer inte ihåg. Det var lite roligt.

Fick hålla presentationer (nervöst men det gick bra). Det känns som att jag har lärt mig en massa och det känns också som att det här jobbet är asbra för mig. Jag får verkligen tänja på mina gränser och utmana mig själv. Snacka om att det är det här jag inte är bra på. Ta kontakt, inspirera, kallprata/hålla en konversation och "sälja". Och allt detta på engelska. Så det peppar mig ännu mer för det känns som en asbra erfarenhet. För det kan också vara vad jag vill jobba med i framtiden (sprida information, inspirera och förändra) så det är skitbra. Som sagt.

En annan asrolig grej är att en kille i gruppen som kommer från Canada låter precis som Seth Rogen. Alltså precis. Han har till och med garvet. Och han är lik honom. Jag blir typ glad av att höra honom prata. Ni som vet vem Seth Rogen är vet vad jag menar. Haha! Ni andra:

Seth Rogen är med i "På Smällen" med Katherine Heigl och en massa roliga filmer. Googla.

En lite mindre rolig grej är att jag gick till caféet efter jobbet för att förklara läget. Mitt hjärta dunkade, mina händer svettades och det var skitjobbigt. Men managern var upptagen och en annan som jobbade där frågade om mitt nummer så att han skulle kunna ringa mig. Och han frågade om jag fortfarande ville ha jobb och jag sa: Eeh, det är meningen att jag ska börja på måndag. Han: Ok! Men då ses vi på måndag då.

- Eeeh... men du kan väl be honom ringa mig?

Alltså jag vill verkligen ta det face-to-face men jag ville verkligen inte stå kvar där och säga det till honom innan jag sa det till managern och jag ville inte stå där och ljuga och säga: Ja! Vi ses på måndag!

Så jag gick och väntar nu på samtal... Annars går jag dit imorrn bitti. Jag tycker att det här är asjobbigt. Plus att jag på slutet ska ge mina bankdetaljer för mina 3-jobbträningstimmar. Det känns typ fel att be om lön för det men man ska få betalt för job training. Tycker ni jag ska skita i dem? Eller be om dem? Jag behöver lixom alla pengar jag kan få. Men jag vill också att allt ska gå rätt till. Men jag vill inte vara oförskämd. Jobbigt.

Gud vad jag lämnar ut hela mitt liv och min dag här meeen... jag vill berätta. Och ni som orkar/vill läsa får helt enkelt göra det. (Säger jag när ni redan läst igenom skiten, haha, jag är rolig).

Nervös, glad, förväntansfull, rädd, ångestfylld, lättad och en massa andra känslor cirkulerar i min kropp. Bara så ni vet.




Meeeen... hur har er dag varit?


Ps. RIP Steve Jobs. Fick se det på jobbet när hon skulle visa lite av deras hemsidor och den nyheten poppade upp.

A day of nothing and everything

Köpte nya skor när jag fyllde år men använde de första gången här i Aussie.

Lekte lite.


Har ni sett mina groteska vader? Haha.



Gymmade lite men tog inte trapporna. Jävla trappor! Sen skulle vi bada bubbelpool men då hade pensionärsgänget snott den så vi fick simma några vändor och sen bastade vi järnet (hur man nu gör det?). Varmt!

Tog en tripp till Paddy's. Betydligt mindre folk. Skönt. Köpte grönisar, gick hem och sen till vårt myscafé.

Laddar inför job training imorrn. Ser fram emot det. Hoppas jag får en garanti att jag får jobbet också. Så jag kan gå till caféet på fredag morgon och förklara läget (ser inte fram emot detta).

Peace.

That would've been nice

Var och handlade lite mat och såg att de hade värsta Atkinsutbudet. Jag hade velat bott här på den tiden. Rena paradiset! Muha.

Karin gillade det också. Ser det ut som iaf.

 


How we do it

Igår var jag som sagt på job hunt. Delade inte ut så många CV:n och två av dem jag delade ut på så var managern inte där. Den tredje så ville de ha en full-time och jag sa att jag var intresserad för jag har ju inte ens börjat mitt andra jobb men jag sa att jag främst ville ha efter 3 pm och helger. Men men...

Men idag blev jag uppringd av en grej som jag hade sökt på internet. Det var en fundraisingorganisation (välgörenhet heter det väl). Lite såna där som finns i Sverige och står utanför och vill att du ska skriva på grejer.

Först pratade vi och han ba: Ja och så är du ledig mån-fre och du ska vara här till Januari?
- Eeh, nej. Jag är ledig efter 3 om dagarna och på helgerna. Sen åker jag hem i mitten av december.

Men jag förklarade att jag var jätteintresserad och lite ditten och datten och försökte sälja in mig själv. Och han sa att jag kunde komma förbi på intervju iaf. Och jag sa även att jag inte hade börjat mitt andra jobb och sånt. För det här jobbet har asbra lön och många timmar jämfört med mitt andra.

Men sen la vi på och ja ba: tusan! Jag glömde få en tid till intervjun. Men han avslutade typ samtalet med att ja, du kanske inte riktigt är den vi söker eftersom du ska vara här till december och inte kan jobba fulltid så jag glömde bort det. Men jag tänkte: Nej, Lotta, ta dig i kragen och ring upp!

Så jag gjorde det och fick komma kl 3 samma dag. Idag alltså. Och jag har precis kommit därifrån. Jag fick inte prata med den killen som jag hade pratat med på telefon. Och det var en gruppintervju och en tjej som skulle prata med oss. Men jag kom väl förberedd för jag hade pluggat in lite "lines" som jag kunde säga och sånt. Men det var faktiskt jättekul och vi pratade och skulle typ argumentera. Allt gick jättebra faktiskt och hon sa att om ni kan komma på torsdag så är det jättebra. 10-16.30 så är det training och coachning. Så det var det. Hon sa även att 9 av 12 från träningen börjar jobba med oss. Men de som slutar efter träningen gör det av egen vilja för att jobbet inte passar dem. Men eftersom jag vet vad jag ger mig in på så tror jag inte det är några problem.

Jag har aldrig varit så pratig i hela mitt liv. Förutom med familjen, hehe. Men jag tyckte det gick asbra. Ingenting är säkert ännu men jag tror att det kommer gå bra. Och då kommer jag säga upp caféjobbet för det funkar inte då. Jag känner mig jättetaskig men jag försöker tänka på mitt eget bästa. Så det får bli så.

På caféet så skulle jag tjäna $265 i veckan och på det här så kommer jag tjäna ca $700 (mer men jag kommer inte ihåg) i veckan. Det är baslönen. För man har 18,92 i timmen. Sen får man bonus och commission och allt liknande. Efter träningen så får man en bonus på $300 plus på nästa veckas lön.

Jag hoppas hoppas hoppas att det blir av. Det jag skulle falla på i såna fall är när jag ska åka hem... Så jag vågar inte säga upp caféjobbet innan jag vet. Även fast det känns taskigt. Men det känns jättebra. Och bra lön, och en bra sak. Jag vill helst jobba för WSPA (djurrättsorganisation) men man får inte välja och just nu har de tre st aktuella, varav den + plan och amnesty.

Iiih. Excited.

Ps. Karin har köpt AnnaLisa-bönor. Jag tycker de är gulliga.

So much alike

Just det! Vi kollade som sagt på "Terra Nova" i söndags. Och jag tänkte att det var skitlikt "Avatar". Sen så var det lite inledning och en kille(man) som jag kände igen asmycket säger:

- Welcome to Terra Nova...

Då klickade det till. För exakt samma kille, fast med ärr och utan skägg, säger med samma tonläge och ansiktsuttryck:

- Welcome to Pandora...

Hmm, undrar hur de tänkte här...

Stephen Lang i Terra Nova & i Avatar

Ps. Kanske är sen med den här nyheten men jag kände att jag ville skriva det ändå. Hehe.

Out on a jobhunt


Oh shit

Nu har vi timeat reklamen och hur länge man får se på serien innan reklamen kommer. Hur länge man får se serien: 4 min 20 sek. Reklam: 3 min 40 sek. Helt sjukt.


Chaos

Vi har haft jätteproblem med klockan idag. En av mina mobiler hade bytt tid och Karins dator hade bytt. Vi fattade ingenting för blablabla. Vi tänkte om det hade blivit vintertid i Sverige och halleluja. Men tydligen var det så att det var inte de två som vi trodde hade bytt tid utan det var de andra två och det har tydligen blivit sommartid här. Jag vet att ni inte förstår någonting av det här, men vi hade iaf major problemos med det där. Men nu är det löst.

Shoppade idag. Mat alltså. Gick till Paddy's Market. Totalkaos. Massa galna kineser med stoneface som puttade och hoppade och suckade och skrek. "Oan dalla, oan dalla, oan dalla!"(One dollar). Ashögt. Putt, svett, desperation och irritation var normen.

Aldrig mer Paddy's sista timmarna innan stängning den sista dagen av Paddy's "vecka" (ons-sön).


Congratulations... and celebrations!








Hamburg, Nyår, Hos Mickan, Mallis!

Grattis grattis Daniel på 21-årsdagen. Det är ingen vanlig dag för det är Daniels födelsedag!
(Jag sjunger lite halvt i huvudet när jag skriver allt det här. Så tänk allting i lite melodiös stämning, eller nåt)

You gotta work it out

Nyduschad och färdiggymmad är jag! (meningen att det ska bli som en boost för er där hemma). Come on people! Har inget annat sätt att peppa så wooo!


Testade en ny grej med trapporna idag. Vi tänkte att om den ena tar hissen och öppnar åt den i trappen så kan vi typ gå 10 trappor var. Det lät som en asbra idé. Tills jag insåg att jag bara kunde "blippa" (alltså man har en blipper, så här kallas jag Blipparn, just so you know) till top floor eller sin egen våning. Assmart. Inte. För Karin var på väg i trapporna till 14:e våningen och jag kunde ju inte släppa in henne där. Åkte upp till 29:e men det är den enda våningen där larmet sätts igång om man öppnar dörren till trapporna. Weird. Åkte ner till 4:e och försökte skrika i trapporna till Karin att komma ned. Till slut kom jag på att hon har mobil så vi fick kontakt och hon fick traska ned igen. Det här huset har typ en anti-gå-policy. Känns det som.

Jävla trappor.

Scheisse

Är det bara jag som uppskattar Sveriges reklampauser? Blir galen på att kolla på film här nere. Det är för tusan reklam var femte minut! Ingen filmkänsla här inte. Och reklamerna är inte tillräckligt långa för en bra paus utan bara så att man blir irriterad... Stackars Narnia, kriget tar aldrig slut...

 


Out and about

Dance night igår. Firande in oktober, eller nåt. Roligt! Vi hittade en mysig bar som hade en nattklubb om man gick igenom den. Hidden secrets typ. Beställde en lychée mojito, det tog sisådär en kvart för honom att bli klar, det var skrattretande men han var nog ny. Annars har dagen spenderats till fika, hypad AFL-final(en slags australisk fotboll som man får använda händerna, mellanting mellan rugby och fotboll) och mys!


RSS 2.0