December

Bra app. Allt jag skrev försvann. Om inte blogg.se gör den här appen bättre snart så dissar jag nog den totalt. Blir så arg.

Men det jag skrev och nu ska skriva igen är: har ni tänkt på att det nu är december? I alla fall här borta men vi är ju lite tidigare än vad ni är. Och vi har ingen julkalender. Panik! Men det blir nog bra.

Denna månad fyller Isabelle, William och Jennifer år. Niklas, Angelica, Daniel, pappa, Johan och mamma har namnsdag. Tomten kommer på besök och alla får klappar. Oliver fyller mäktiga 30 år! Och i slutet av denna månad så firar vi in ett nytt år.

Det här är en bra månad.


Trots blogg.ses app.


Study studera

Har mailat lite med min framtida skola och det är mycket möjligt att jag kan få plugga en termin utomlands. Försöker komma till New York, det vore perfa. Men hon sa att inga som har gått den linjen jag vill gå har åkt till USA. Men det betyder ju inte att jag kan vara den första? Men vi får se. Lite funderingar bara.

Mycket möjligt att hamna nånstans i Europa eller Kenya (som jag också är lite taggad på). Och det positiva att åka som typ utbytesstudent eller vad det nu blir är att man inte behöver betala de där skyhöga terminsavgifterna.

Great!


Ga

Idag hade jag glömt min namnskylt så jag fick ha en som det stod "Nigga". Någon hade gjort den på skoj. Eller inte. Vi klippte bort "Nig" så hela dagen så hette jag "Ga". Låtsades att jag var andra halvan av "Lady Gaga".

Fick inte vår lön idag. Vet inte varför men vi får väl den imorrn antar jag. Egentligen är jag borttagen från schemat imorrn men Giasmin tyckte att både jag och Karin skulle jobba från 12-21 (vi har öppet till 21 på torsdagar) så det är prima! Bra med pengar till vår ledighet som inte är far away nu. Wiie!

Och Perry (Karins americano boyfriend ni vet?) har bokat sin biljett till Stockholm inför jul och han landar 5 min innan oss på Arlanda. Massa människor på flygplatsen blir det! Kul!

Yoghurt till middag idag. Vi tänkte ta en planerad spontantripp till Cold Rock sen och kanske käka lite glass som ska lindra Karins hals. Och jag är där för att äta och supporta i påkryandet.

Imorrn åker vår advokat till New York men hon ska inte sova här ikväll så från och med nu och fram till den 13:e så är vi ensamma. Inte för att hon är här ofta men ändå! Och hennes lakan är tvättade och klara för Alicia som kommer nästa onsdag. Ett woop på det!


Fight

Idag ville Abin (som är manager i David Jones) egentligen att jag skulle ha jobbat där. Men Giasmin och Budi har sagt att jag bara ska jobba i The Galeries för att de behöver mig. Men Abin hade sagt till Budi att han ville att jag skulle vara där men Budi sa nej. Och han berättade det till Giasmin som bara (när vi var där): "Nej, han får henne inte. Vi behöver henne." Sen skrattade hon och kollade på mig och sa "We're fighting over you".

Lite roligt. Jag gillar det. Skryt och glädje i detta inlägg. Haha. Men man får skryta ibland.

Idag när jag åt lunch så kom det en liten asiat och satte sig bredvid mig och skulle äta nudelsoppa. Så han började surpla. Och han surplade typ i en melodi. Eller rytm. Lite tystnad, sen ett långt *slurp*, kortare *slurp*, sen det kortaste *slurp*. Tystnad. Sen om igen. Och om igen. Jag fick panik. Så jag gav honom mina evil eyes (som han inte såg för att han kollade ned) och tog mitt pick och pack och drog till ett annat bord far far away.

Jag hatar surpel/sörpel. Ja, Daniel. Ta gärna åt dig. Haha. Fast ditt är lite, men bara LITE, gulligare än asiatens. Du har iaf ingen rytm. Du kör på måfå. Omusikaliskt. Haha.

End of story!


Cronulla Beach


Tjena mittbena

Har nu sovit i sammanlagt 12,5h. Woosh. Jag behövde det. Tänkte träna imorse men hela min kropp värker av sträckningar, blåmärken och träningsvärk. Härligt! Haha.

Vi går och fikar på vårt palace garden café istället. Hörs och ses!


Surfturf

Wow. Idag har varit perfekt. Vaknade upp smått bakis efter sisådär 2,5 h sömn. Vi var ute på Ivy igår och dansade. Köpte vin innan då jag kände mig föråldrad. La fram vinet, hon börjar scanna, jag tar fram mitt leg och ger det till henne, hon sneglar på mig och säger: "it's alright". ?!!? I'm doomed. Nu har jag blivit gammal.

På Ivy mötte vi upp Karla som bor i vår byggnad. Hon är från Tyskland och delar sin lägenhet med en mamma+dotter och 2 andra människor i hennes rum. We are lucky.

Kom in på vipen (haha, det var stort för mig). Det var tre asiater som började prata med oss och var så himla cheesy man kan vara. De lät de inte bli en sekunds tystnad. Vi hann knappt säga nåt för de fyllde ut allt med frågor om ALLT. Typ "om du var en superhero vilken kraft skulle du ha då? Jaha, varför då? Nä men vet du JAG skulle bla bla bla". Vi är övertygade om att de antingen hade gått en kurs eller läst "Spelet" eller nåt. Men de faila totalt. Inte för att vi var available men vi fick vip-stamps av det hela. Awesome. Maha!

Dansade som tusan och vid 3.30 tyckte vi det var dags att dra hem. Fotade lite julgranar på vägen. Åt yoghurt och gick sedan och lade oss. Och som jag sa ovan så sov vi i ungefär 2,5 h. Åt frukost. Var otroligt trött. Vi båda la oss ned och somnade efter frullen. Sov i 20 min innan jag vaknade av chock över att jag sov. Gjorde i ordning oss. Köpte take-awaykaffe och promenerade till Wake Up Hostel där vi skulle bli upplockade. De var redan där när vi kom så det var perfa. Vi fick hoppa in där bak och den var utformad så att det var två bänkar utmed sidorna av jeepen så man kollade på varandra när man åkte. Där skumpade vi i ungefär en timme och jag blev riktigt illamående där ett tag. Men jag klarade mig.

Kom fram till Cronulla. När vi körde över sista sanddynen och fick en första blick av stranden så kände jag: "Det här kommer att bli en bra dag".

Hoppade ut. Fick sexiga wetsuits och en liten beginners lession. Hoppade i vattnet. Kallt. Hämtade brädorna och körde! Första vågen ramlade jag på väldigt grunt vatten. Min bräda hamnade upp och ned och jag ramlade på en av piggarna på undersidan av brädan. Det resulterade i ett oh så smickrande och stort blåmärke på låret. Det gör så jäkla ont. Varenda gång jag tar ett steg värker det. Alla vågor jag fick på mig gjorde asont. Men det kändes roligt ändå. Typiskt mig. Det kan bara joina alla andra blåmärken mina ben pryds av.

Men det var så himla roligt! Fick typ inga bra vågor innan lunch (wraps, yum) men efter lunch kände jag att jag var mycket bättre och det var så himla fantastiskt. Stirrar ut över horisonten och jag svär att jag såg en val/delfin där. Karin såg också.  Det var så himla perfekt. Solen sken, turkost vatten, surfa och fick bra vågor, jag var cool i min wetsuit, fick se coola djur och jag var glad. Bäst.

Åkte hem trött, utmattad, rödbränd, sandig, med sträckningar och muskelvärk och helt död. Men fylld av endorfiner. Sjukt nöjd.

Köpte thaimat på vägen hem. Somnade i soffan i 2,5 h och är nu vaken och vi ska kolla på våra favoritserier.

Bra helg.















Just now

Lotta - Jag är så trött så det inte är sant.
Karin - Är det sant?

Det här är mys


Work time

Amerikanska pannkakor till frukost med jordgubbar, grädde och sylt. Satangott. Trots att vi varken hade socker eller smör i. Och hade lite havregryn i.

Nu ska jag till jobbet alldeles strax. Inte så taggad. Jobbar med en extrajobbare som är lite irriterande och tar mina kunder även fast jag redan inlett konversation med dem. Men hon är bara 14 år så jag försöker tänka att hon bara är ett barn. Men lite hyfs kan väl ändå barn ha!

Och hon tar mina sysslor.

Men vem bryr sig? Jag mår bra ändå.

Imorgon ska vi utnyttja vår surfvoucher som vi fick med kilroys startpaket som vi köpte innan vi kom hit. Heldag med surf. Vi blir upplockade 9.30 utanför vårt gamla hostel. Exciting! Men vi ska ändå ut och dansa ikväll. Karin har ju tagit ledigt. Fun!

Vi hörs peeps!


Snygga va?

Ps. Kolla Sneaky bakom oss.


Jul i staden

Älskar julen. Verkligen. Den är så himla mysig. Jag har julkänslor även fast det blir varmare och varmare. Men ni har väl inte fått snö heller så då är det ok att jag inte är där.

Pynt sätts upp lite överallt. Bland annat i vår entré. Gissa om vi blev glada när två gubbar höll på att sätta upp allt det här? Jag ville bara joina.

Och sen gick vi till vårt café Gloria Jean's bredvid där vi jobbar. Där var det också juligt! Inte för att man ser så mycket på den här bilden men det var det i alla fall.


Starbucks (där vi var förra veckan) har röda muggar. Gillar budskapet också.


Nu vet i alla fall Bossen. Men han sa att han visste redan. Hur han visste det vet vi inte men det känns lite som ett skvallerföretag det här. Säg en sak till en person och alla i alla shoppar vet det nästa dag. Ryktet går. Men nu vet alla i alla fall. Giasmin bara: Men va?! Jag hade ingen aning. De har fixat så att Ida (den svenska tjejen) ska jobba i David Jones istället så att de inte behöver cutta ned på våra timmar. Och jag ska inte jobba på David Jones något mer för de behöver mig i The Galeries. Jag älskar att folk gillar oss. Det känns bra. Det kan typ inte bli bättre. Och vi fick också veta att vi får jobba ända till den 6:e. Dagen innan Alicia kommer. Så det blir asbra.

Nu ska jag kolla på: "He's just not that into you".

See ya!

Just det!

I förrgår vann en ung kvinna 38 miljoner på lotto. I dollar. Hon köpte lotten på butiken som ligger i The Galeries där vi jobbar och som vi går förbi varenda dag. Jag har funderat på att köpa en lott varenda dag men inte gjort det. Haha. Men jag är lycklig ändå.

Men visst är det coolt? Och jag älskar att det var en ung tjej.


Wouldn't it be nice

En lottoreklam på tv:n fick bestämma rubriken.

Tydligen vet bossen fortfarande inte när vi slutar. Men Karin sa att hon ville prata med honom och hon skulle bara göra en sak och när hon kom tillbaka så var han borta. Så då får han skylla sig själv. Vi säger så fort vi ser honom nästa gång.

Tydligen är också mitt kvällspass helt borttaget på torsdagar nu. Jädra skit. Men jag känner ändå inte att det är nåt att tjaffsa om. Nästa vecka är lixom min sista torsdag så whatever. Men tydligen ska Lia (en tjej på jobbet) på någon utflykt imorrn så jag ska jobba hennes morgonpass. Kul! Jag har aldrig öppnat förut så det ska bli kul. Från 7 till 15. 8 h så det är great. Dessutom är det ju på The Galeries och inte David Jones så det är också great.

Vi försöker få två danskar att få bo här efter vi har åkt. Har mailat lite med vår advokat men de kommer hit den dagen vi drar till Surfers Paradise och vi har inte träffat dem än och det blir lite knepigt. Men vi vill vara schyssta mot de andra danskarna som vi har hängt med lite grann. Vi får se hur det går. Annars var Ida (svensken på jobbet) också intresserad så det är ju bra. Alla vill ha vår lägenhet! Det förstår jag. Vi hade så jäkla tur att få den här. Den är great!

Idag var middagen rice pudding with cinnamon. Alltså risgrynsgröt med kanel. Vi hade båda smakat vanilla rice pudding innan och det var inte alls gott. Men den här var utan vanilj och vi fick julkänslor av att äta den. Är dock sötare än i Sverige men den fick duga. Den var god ändå! Bra mat. Och jag har börjat gilla mango nu. Så det fick bli risgrynsgröt och mango till middag. Originellt? Japp.

Snart blir det kvällsmål. Vad? Yoghurt så klart. Idag tog jag hem pistage/cranberry(svenska?)/svartvinbär. Goood!

Uppdatering: Cranberry heter tranbär på svenska. Bara så ni vet...

Wow

Lång arbetsdag men det gick bra. Kom hem efter en hemgång i regn. Var otroligt otaggad på att träna även fast jag hade planerat det, men jag sa "Lotta, nu taggar du till annars får du spö". Eller jag sa inte det men jag tänkte. Sen tänkte jag att jag bara kunde göra lite skit i gymmet en halvtimme. Sen skulle det vara över. Så det var ok.

Sen gick jag upp och började springa. Sen utmanade jag mig själv att springa i 30 min i högt tempo och 1 incline, utan att stanna. Så jag fortsatte. Och fortsatte. Sen blev det så jävla jobbigt (ökade tempot), men jag fortsatte och efter vad som kändes som flera år så var jag klar. 6 km. Och jag hade typ kramp i halva ryggen. Illröd, dyngsur och med andnöd. Men fan vad det kändes bra.

Det som dock kändes bäst var att jag återhämtade mig på askort tid (enligt mig själv). Grymt. Fortsatte styrketräna och köra magövningar och lite diverse. Var i gymmet över 50 min även fast jag var otaggad och trött. Fan vad man kan prestera när man väl kommer igång. Sen kanske den här träningen typ känns jättetöntig för andra människor men för mig kändes det asbra. Cool tjej.

Kick ass.


Näst sista veckan

Då vare den påbörjad. Den näst sista arbetsveckan innan ledigheten slår till och vår Alicia anländer till landet. Längtar. Jag gillar verkligen mitt jobb men jag ser så himla mycket fram emot våra två sista lediga veckor här. Sen kommer jag hem och har 1,5 v julledigt och börjar sen jobba den 2:a januari på min kära Piccolotvätten. Nu är allt nära. Snart så...

Idag skar jag mig på ett lock och det började blöda. Budi blev alldeles till sig och bara: "Hur mår du?". Alltså det var ett jättelitet sår men jag tänkte att jag behövde ett plåster och han sprang runt och letade efter ett och bara: "Åh, jag har alltid ett i plånboken men idag har jag inte det" sen letade han vidare och till slut hittade han ett plåster från några han kände som satt vid några bord bredvid. Han frågade om det kändes bättre nu och jag bara skrattade och sa tack. Alltså han är så himla gullig. Karin och jag vill typ köpa nånting till honom när vi slutar. Han är som en liten pappa. Fast jag tror att han är ganska relativt ung men han känns ändå som en pappa.

Imorgon ska jag jobba på David Jones igen. Som varje tisdag. Tydligen har alla managers en trainingday imorrn så vi frågade om Budi kunde säga till bossen när vår sista dag är. Bossen har inte varit på jobbet på jättelänge och vi vill säga till honom personligen men eftersom han aldrig kommer och då han ska vara på den där trainingen imorgon så känns det som att det bara blir mindre och mindre tid. Så nu får det bli så här.

Kul kul.

Hade vi det igår.

Sneaky sunday


Den tiden på året

Time to go christmas shopping! Det gjorde vi idag. Gud vad kul! Älskar att shoppa, älskar att shoppa till andra. Och älskar att råka köpa nåt till mig själv medan man julshoppar. Idag blev det ett par skor. Så jävla fina. Jag kände att jag hade råd med det. Och som jag sa till Karin så får man räkna med ett visst svinn när man shoppar inför jul. Lite pengar försvinner på kaffe och lite på egoshopping.

Som jag också nämnde förut så har jag varit jäkligt duktig med shoppingen här så det är ok.

Avklarade en del personer. Nämner inga namn. Muha! Är skitnöjd med vår runda. Shopping -> lunchtime hemma och lämna påsar -> lite mer shopping -> fika -> hem för genomgång av dagens skörd.

Tänkte åka till stranden idag men väderprognosen visade regn och åska. Jättebra att det var strålande sol hela dagen till kl 16.00 då regnet började droppa. Men som sagt. Bra dag.

I kväll är det våra favoritprogram och sen kanske vi går ut och dansar en sväng i mina killer heels. Eller vad de nu är. Hehe.


Samlare

Det här är allt vi har fått från Top Juice genom veckorna. Och då är inte lunch varje dag inräknat. Inte heller diverse burkar vi har slängt här och var av olika anledningar. Det är typ saker till ett värde av 1000 dollar. Eller jag vet inte men jag kan tänka mig.

Sjukt tacksamma!


Weehoo!

Nu har vi pratat med jetstar igen och pengarna har dragits klart. Hon skulle skicka en bekräftelse och allt är lugnt. Jag sa ju att det skulle lösa sig! Jag är synsk.

På morgonen så var vi och tränade och sen fick vi ett sug för att gå upp och bubbla. Mysigt. Bra start på dagen. Tog också peppande fitnessbilder haha. Om alla andra bloggare kan lägga ut bikinibilder så kan jag det. Jag har en coolare bakgrund.

Thursday

Försökte boka resan till Surfers Paradise igen. Men det ville sig inte. Igen. Pengarna är reserverade på kontot men jag kunde inte komma vidare till bekräftelsesidan. Detta hände en halvtimme innan jag behövde gå till jobbet imorse så jag var tvungen att väcka Karin (taskigt) så hon fick ringa Kundservice. Tydligen (fick jag höra senare) så kunde tjejen som Karin pratade med se att de hade dragit pengar men kunde också se att det saknades pengar och att det inte stämde. Sen kunde hon inte hjälpa mer med pengadelen så hon fixade så att någon skulle ringa på min mobil idag. Men ingen har ringt ännu och kl är halv 8 på kvällen. Jag börjar bli orolig. Pengarna är ju inte kvar på kontot men vi har inte fått en bekräftelse men vi har typ ett itinerary. Jag tror att det löser sig eftersom vi har all info och bevis på allting. Men hoppas det löser sig fort.

I kväll ska vi i alla fall på bio. Breaking dawn, here I come!

Och jag vet att alla andra redan har sett den för vi har premiären en dag senare. Konstigt.


Så är det

Imorrn får tydligen inte jobba eftermiddagspasset med Karin eftersom bossens son vill att hans kompis ska jobba istället. Dåligt. Budi typ ursäktade allt och ba: "Ja de är en familj allihopa så det blir så här ibland." Men ska försöka få jobba längre på DJ men vi hade ju planerat att gå på bio direkt efter jobbet. Men men... det är ju inte så att vi inte kan gå på bio alls imorrn men nu förlorar jag ju lite timmar. Men nåt som är bra är att vi båda får börja 12 på fredag. Det känns som att Budi den här veckan har låtit oss börja samtidigt för att vara snäll. Han är gullig. Vi sa till honom vilken vår sista dag är. Vi tyckte att han förtjänade att veta. Men bossen kom inte till jobbet idag så vi har inte sagt till honom. Men vi ska göra det så fort vi ser honom. Nu kollar vi Hawaii 5-0. Karin nostalgiserar. Ja, det är ett ord.

Kram!


Scones again. Yummie!


Yes we tried

Jobbat från 9-19 idag på David Jones. Nu vet de flesta att vi åker hem i december. Men bossen vet bara att vi åker hem den 21:a och inte att vi slutar den 6:e. Men det ska vi säga. Men han sa att han inte ville att vi skulle säga till alla andra (vet inte varför) men både jag och Karin på båda våra arbetsplatser för dagen har fått direkta frågor om när vi ska åka hem eller när vår sista dag är och jag är ingen lögnare. Inte ens en undanhållare. Jag suger. Och varför ska vi ljuga om det när vi äntligen har kommit clean? Aja. Nu vet en del.

Jobbig arbetsdag idag. Var trött och det blev en väldigt lång dag. Trodde att jag skulle sluta typ 17.00 men jobbade längre. De hade nån specialkväll med en massa smakprover, gratis champagne och en massa rabatter. Rabatter som för övrigt inte fanns i systemet så vi hade ingen aning om vad som hade x antal procent rabatt. Vi var tvungna att fråga eller be kunderna gå och kolla. För jag visste inte ens var de hade alla produkterna. Jobbigt.

Och idag så bokade jag bio till på torsdag kl 22.00. Börjar jobba 8.00, slutar 21.00 sen bio 22. Det blir coolt. Rechargeade min telefon. Försökte boka flyg och hotell till Surfers Paradise men allt krånglade och vi hade inte tillräckligt med pengar för tre personer på ett konto men eftersom Australien är lite outvecklat så görs inte en överföring direkt utan det dröjer kanske någon dag. Även fast vi har samma bank. Är det bara Sverige som lever på 2000-talet? Försökte köra ändå men då blev det declined och så stod det massa olika summor och massa skit och jag blev rädd så vi ringde kundservice som typ ändå inte kunde svara på mina frågor. Vet ni hur dyrt det samtalet var? Jag hade ju nyss rechargeat (laddat kan man ju annars säga) till $70. Vet ni hur mycket jag hade kvar efter samtalet? $59. $59?!?! Jävla helvetedyrt samtal! Hur kan man ens ta så mycket per minut? $11 för typ 2-3 min. Kanske nån minut till.

Så vi har inte bokat det. Får göra det imorrn om pengarna har kommit in då. Sen är det ju lön också. Jag gillar faktiskt att vi får lön varje vecka. Som julafton varje onsdag. Prima!

Sen på torsdag börjar tydligen vår detox. Det blir nog bra.

Hot

Seriously. När vi gick ut från the galeries (där vi jobbar) så blev vi träffade av värsta värmepusten. Jag trodde det var pga bilarna som stod parkerade eller typ en ventil ovanför oss. Men ju längre vi gick desto mer insåg vi att nej. Värmen är i luften. Det kändes som att stå framför en öppen asvarm ugn eller nåt. Helt sjukt. På min mobil står det att det är 35 grader ute. På Karins står det 36. Snacka om en liten värmebölja. Igår var det runt 23 grader. Roligt. För övrigt är kl 8 på kvällen.


Best brekkie ever

Gick upp. Gymmade. Kom ned. Satte på ugnen. Gjorde scones. Åt upp dem. Fick reda på att Alicia får bo här när hon kommer hit. Bra känsla.


My new dress!

Är så exalterad över den så har tagit massa bilder! Eller min fotograf Karin har.

Ignorera BH-banden. Men vet ni vad det bästa är? (leksaker från BR!) Den är mycket finare i verkligheten.

Gillar att jag sa att ni kan få se en bild sen. Haha. I alla fall, jag är kär!

Har haft en ledig dag idag. Känt mig rastlös. Både jag och Karin har. Det känns som att nu jobbar vi så mycket och ofta så när vi får ledigt och inte har något att göra så blir vi rastlösa och oroliga. Jobbigt. Men jag fick en klänning iaf. Och Karin glömde sin väska på caféet vilket vi märkte typ 20 min senare. Så vi sprang tillbaka och där låg den på bordet. Helt öppen. Men ingen hade tagit nåt. Tur. Kunde ha slutat jobbigt.

Sen kände vi oss sugna på nåt så vi gick till Coles. Men där fanns det inget speciellt så Karin köpte sushi och jag köpte thaimat. Sen köpte hon även chokladdoppade mandlar. Lite söndagsmys.

Nu dricker vi te och kollar "Survivor". I kväll jobbar Karin eftersom hon inte jobbade igår. Hon missar "Terra Nova" (fast hon gillar inte det) och "The Ringer" så hon är grinig. Hehe.

Kram på er och alla här i världen!

Oops..

Råkade shoppa en liten klänning. Eller en lång klänning. Men den är så sjukt fin och perfekt och romantisk och bra att jag inte ångrar mig ett dugg. Jag har inte shoppat sen Spanien. Ni får kanske se en bild sen. Muha.


Sydney night out


11/11/11 11.11

Så här glad blev jag när jag fick reda på att jag har blivit moster! Fina Lily. Välkommen till familjen.


Bara så ni vet så får man önska när det är så här som rubriken visar. Det gjorde jag...


Fika innan arbete


DJ for sure





Jobbade här idag. Var sjukt astrött och opeppad på morgonen. Snacka om tunnelseende och noll fokus. Ville ge mig själv en bitchslap. Mötte upp Karin för lunch och kaffe i The Galeries (promenad på 2-3 min från DJ). Efter lunch... vilken jäkla skillnad. Satan vad kaffe aldrig har gjort mig piggare. Karin säger att vi är beroende för kvinnan genomlevde exakt samma grej.

Jag var glad, överenergisk, tog tag i allt, aspersonlig med kunderna och trippade på små moln. Nästan. Och en tjej som jobbar med cupcakes bredvid oss pratade jag med jättemycket och vi klickade verkligen och allting kändes bra.

Fick dock med mig en cupcake hem igen. Från ett annat cupcake-ställe. (Det är lite stort här). Som jag kanske har sagt så måste man lämna in väska och så och man får en nummerlapp så man får hämta ut skiten sen. Och jag stod där med min nummerlapp och det var två arbetande vid disken och en annan som väntade på väska. Och killen som väntade hade tre lappar för att hämta ut cupcakes och han gav en varsin till de bakom disken. Sen vände han sig till mig och gav mig den sista. Så jag hämtade ut en liten chokladcupcake. Vill dock inte äta den så försökte pracka på den på Karin. Kanske advokaten. Kanske Patrick för han sitter i receptionen. Vi får se. Haha.

Ps. Vi är bjudna på Penthouse-poolparty säger Karin. Av bossens son. Men han är typ 12. Eller 17 men det är samma sak. Haha.

Nu återgår jag till min väntan.

The beach is the place to be

Hade en amazing dag. Sjukt bra. Vi gick upp relativt tidigt. Gjorde oss redo och blev senare upplockade av vår receptionist och hans kompis. Åkte norrut till en strand som Patrick (receptionisten) tyckte var bra. Curl Curl beach! Gulligt namn. Var superbraväder, lång biltur, lite sightseeing (eftersom vi inte hittade riktigt) och en lång sandstrand med sand som lät när man gick i den (ni vet?! DanTheMan, Angielicious och Slickan?). Roligt.

Solade mycket. Vi alla slumra till typ. Blev sandig och tog ett bad i FREEZING water. Kallt. Solade lite till och sen var det dags för surf. Var lite rädd eftersom jag har lite svårt för det där med vatten. Vet inte riktigt vad det är, drunkning, att man inte har full kontroll eller nåt. Men jag beslutade mig för att skjuta undan allt sånt och bara köra. Och det var jättekul! Fick två vågor men kunde inte ställa mig upp. Jag trodde att det skulle vara en lättare bräda (för det finns större och lättare) och den här var relativt svår. Men det var kul iaf! Nästa gång ska jag ställa mig upp. Jag försökte att göra det men kände genast att det inte skulle gå. Karin blev slagen av sin bräda (som var ännu mindre) så hon blev lite röd på kinden och brädan blev böjd. Men det är sånt som händer.

Jag kände inte alls kylan när jag surfade. Antar att det var adrenalinet. Blev inte så bra bilder eftersom Caio (som han heter) satt med våra grejer och vi gick en bit bort och drev ännu längre bort. Men lite strand+bräd-bilder blev det iaf.

Gick och åt och alla blev skittrötta så vi blev hemskjutsade. Gick ut och tog en kaffe och snackelisnackade. Mys!

Asbra och välbehövd dag! Glad att jag fick den. Imorrn börjar jag kl 1 så ingen stress. Men stress, nyfikenhet, exaltering och en massa annat för en annan sak. IIIIH!

Go Lisa go...





Ser helt sjuk ut i ansiktet men jag gillar färgerna.

Sen ösregnade det och åskade.


Haha

... läste den här kommentaren utan namn: "haha asså fy jag har så tröttnat på thai-mat iaf den vi får på centret. JAG VILL HA KÖTTBULLAR OCH POTATISMOS". Och jag kunde verkligen INTE koppla vem som skrev det och jag tänkte att det var nån okänd som var psyksjuk på ett center eller nåt. Sen läste jag den högt för Karin och hon ba: "eh troligen Mickan eftersom hon är i Thailand". Haha kunde verkligen inte koppla. Jag gick nog upp för tidigt idag tror jag. Aja, bilen plockar upp oss 9 utanför vårt hus så snart drar vi! Woo!


Give me sugar

Det känns som att Australien inte vill att jag ska leva nyttigt. Får chokladjordgubbar och fet yoghurt från Top Juice, glass från Cold Rock, left over-kakor från Subway i vår food court och cupcakes från Sparkle Cupcakery som står bredvid mig i David Jones.

 

Karma kallar Karin det. Jag gav en left over-jordgubbe till killen från Sparkle. Han gav mig cupcakes. Mums. Måste säga att choklad var godast. Den andra var typ vanilj och nån krydda. Sen fick vi en minicupcake också men det blev uppäten innan bild hann tas. Den smakade citron och kokos typ.

 

Men måste ändå säga att jag inte är ett jättestort fan av cupcakes. Om jag fick välja mellan chokladdoppade jordgubbar och cupcakes så väljer jag gubbarna. De känns "rikare", om ni förstår vad jag menar. Det "enda" som är gott på cupcaken är typ glasyren.

 

Men det är bara kul.

 

Jobbade på David Jones idag. Det finns en kvinna som jag jobbar med som inte är riktigt trevlig när hon är stressad och hon låter det gå ut över mig, och det känns inte riktigt ok så jag var lite arg idag. Men det var skönt när jag stod ensam. Det var supersuperbusy idag så timmarna rusade förbi. Och det är kul att stå ensam och ha full kontroll över saker. Självständigt. We like. Sen slutade Karin typ kvart i 18 och jag slutade lite efter 18 så hon kom till mig och kollade på mig när jag stängde. Haha.

 

Det är roligt att ha många kunder. Man får se så många saker. Det kom värsta stora tjejgänget som nog var arbetskamrater och alla skulle ha en varsin jordgubbe och alla skrattade och skrek och alla ville betala för allt och flera bara "Nää! Låt inte henne betala. Ta inte emot hennes pengar" Bla bla bla. Nej men det var kul. Jag hade velat vara en del av dem.

 

Imorrn bitti ska vi ut på tur och surfa. Vet inte målet men vi ska dra typ 8.30-9.00 så det blir inget party ikväll. Ska nog träna en snabbis och sen sova djupt och skönt. För igår var det någon som väckte mig.

 

Haha. Karin smsade "Vaken?" och det väckte mig. Jag trodde nåt hade hänt men hon ville bara säga att om jag var vaken när hon kom hem så hade hon med sig glass till mig. Coffee med nutella och maltesers som mix-ins. Jag svarade "Väck mig om jag somnat". Somnade och hon väckte mig när hon kom hem vid typ lite efter 1. Jag gick upp. Åt min asgoda glass, snacka lite skit, borstade tänderna en andra gång och gick sen och la mig igen. Mysigt. Tack Karin (går bar in)!


Nooo..

Bad news igen.

Vår nyöppnade shop går back just nu så de har cuttat ned på allas timmar. Vilket jag förstår för det är ibland väldigt lugnt alla andra timmar än lunchtid. Men det går ut över oss som behöver våra timmar. Så nu har jag inte så många timmar och det känns inte bra. Giasmin sa att jag säkert kan jobba på David Jones på morgonen och sen i The Galeries på e.m. För då kan jag få lite extra timmar. Så det låter ganska bra så slipper jag få minilön. Och det räcker om jag gör så 2 dagar nästa vecka. För sen vet man ju inte om det kommer vara standardschemat eller om det kanske "pickar upp" och blir lite bättre försäljning i vår shop.

Men det löser sig säkert. Idag börjar jag kl 13. Lite sent tycker jag men det är ju kul med lite ledig tid på morgonen. Längtar faktiskt lite efter en ledig dag. Har ju inte haft en på ett tag nu, den 23:e oktober var senast. Ska bli skönt på söndag då vi ska ta en tripp och surfa lite. Bara mysa. We like. Det förtjänar vi!

Just nu bloggar jag (you don't say?!) och kollar på football. Eller kollar var väl att ta i. Men det är på i bakgrunden iaf.


The Kardashians are in town

Kim Kardashian landade för nån dag sedan och det var värsta kalabaliken. De andra systrarna var redan här och de var här för sin handväskkollektion. Igår var de på David Jones och det var värsta eventet med poliser överallt och långa köer.



Att fika innan arbetet is the shit

Jag är Karins lärling på vårt favvocafé! Vi ger alltid dricks men vi har bestämt oss för att inte ge dricks när vi blir serverade av sura mannen. Men när gulliga gubben gör det så får han massor!


Fun funny fun

Utmanad av Lisa så why not. Men jag orkar inte skicka vidare.

1.När ingen ser eller hör mig
så posar jag för mig själv framför spegeln och spänner lite grann, dansar, sjunger, pratar för mig själv, rättar till kläder som sitter snett osv.
2. Jag går aldrig hemifrån utan… tänkte säga nycklar men kom på att jag gjorde det idag men Karin var hemma så hon öppnade när jag knackade. Måste nog säga kläder. Har nog aldrig gått ut naken.
3. Min blogg heter som den gör för attför att jag gjorde den inför jag skulle praktisera i Costa Rica och på svenska så betyder det Den Rika Kusten. Logiskt? Ja.
4. Om jag vågade skulle jag jag har inget svar på denna fråga. Säkert senare i livet men just nu känns det som jag gör allt som jag vågar, vill och kan.
5. Om 10 år kommer jag attvara färdigutbildad (För om inte! Då är det nåt fuffens på gång...), ha 1 barn (hoppas jag), köpt lägenhet, jobba med djurskydd, lagt på mig några trivselkilon men ändå vara hälsosam, ha en grym relation med mina kompisar och familj och insett livets mening. Not! Muha.

Good or bad news first?

Good news: Bossen tycker att vi är duktiga så han har höjt vår lön! Men det verkar lite fuffens med det där för vi tror att lite är svart och 20 h vitt. Men vi vet inte men våra lönespec ser så konstiga ut.

Bad news: Karin blev kallad till ett litet möte och de typ frågade, på ett sånt sätt så att hon inte kunde slingra sig undan, om vi skulle stanna till efter sommaren. Och det lät på honom som om vi inte skulle göra det så skulle vi få sparken. För han förklarade att de behövde att vi skulle stanna minst 3 mån för det tog så lång tid att lära upp nya. Så Karin sa att vi inte hade bokat en biljett men att vi troligen ska vara här till efter sommaren. Men vad skulle man göra?! Vi har lite ångest men vi vill inte vara korkade. Det är typ ingen som vill anställa någon som bara kan jobba i 7 veckor (eller mindre blir det) så om vi tappar det här jobbet så har Karin Cold Rock och jag inget.

Så det är grejen just nu. Annars så mår vi bra och lever loppan. Jobbade en gång till på David Jones igår. Det var dött så det var ganska boring. Men kul för jag har väldigt mycket ansvar där för där står man själv. Och kul att de gillade mig tillräckligt för att ta in mig en till dag. Och där fick jag 2 h mer än om jag hade jobbat på vår Toppie.

Och idag fick vi lön igen! Men man får lön från respektive butik så jag måste gå och hämta min andra lön på DJ imorrn. Coolt.

Hur går det för er där hemma?

Spontanthaifood


RSS 2.0