Lotta Lotta Lotta Lotta Lotta

Back in town! Nu är jag i Sverige. Kylan kryper in på skinnet men jag tror att jag kommer att överleva. Har saknat Sverige. Bara vägskyltarna ger mig nostalgiska känslor. Dock älskade jag Australien! Kan definitivt tänka mig en till resa dit i framtiden när jag är rik och kan spendera pengar som en galning.

Vi ses mina vänner och familj, jag har saknat er! Kram

Bondi Beach

Idag fyller Lise +20 ar! Jag vet inte om hon inte vill att jag ska skriva alder sa jag tar det sakra fore det osakra, hehe. Eller ja, tekniskt sett sa fyller hon inte ar hemma hos er annu men for oss sa ar hon redan ett extra ar.

Igar sa trodde vi att det skulle vara nagon slags Mardi Gras-parad i city men tydligen var det Chinese New Year Festival som hade en parad. Ni vet, det ar ju tigerns ar i ar. Anledningen for att detta ar sa stort har ar for att cirka var fjarde Sydneybo ar asiat. Alltsa 25 % for er som inte forstod. Det ar en jakla massa asiater. Haftigt var det iaf, de hade en massa drakar och roliga saker. Jag och Daniel stod dar i 4 timmar. Lite extremt kan man tycka. Precis nar vi tankte ge upp (vi hade vantat i tva timmar vid det dar jakla staketet) sa satte det igang. Jattehaftigt som sagt. Jag blev ocksa intervjuad av kinesisk tv. Pinsamt! Jag glomde bort vad festivalen hette och jag avslutade med att i princip skrika "Tiger year!". Sa gar det nar man inte ar forberedd. Men lite roligt. Sen borjade en gammal kinestant prata med mig och hon var jattegullig och fragade om vi Chinatown i Sverige och hon blev forvanad over att vi inte hade det. Kanske borde sagt att vi har jattemanga kinarestauranger sa att hon blev lite glad, men men. Gullig var hon iaf.

Vi har ocksa hittat en favoritmarknad har i Sydney och det ar Paddy's Market. Grymt billiga och roliga saker! Jag och Daniel har varit dar tre ganger nu. Haha. Och sen at vi pa McDonald's, forvanade? Sedan drack vi en super, SUPERGOD mocha frappuccino pa Starbucks. Mysigt.

Nu ska vi traska ned till stranden och glassa lite i solskenet.. mm glass. Jag langtar tills Warstamarknaden. Jag tanker pa den hela tiden. Och den svenska sommaren. Hehe. Sa vad kul att vi far komma hem till sno. Hehe. Hur som helst. Maste ga. Kramkram!

Bondi

Bondi Beach, here I come! Syns sen, hej da!

In Sydney, again...

Inatt sov vi pa inte ett sa mysigt hostel i Sydney men inatt sa ska vi sova vid Bondi Beach och ha det superskont! Pa lordag sa ar det marknad i bade Paddington och i Glebe. Langtar langtar! Jag hoppas ocksa att affaren i Bondi som hade alla klanningar for 10 dollar fortfarande har det. Hehe. For nu behover jag ju inte tanka pa att de ska ta plats i vaskan, muha.

Och jag har aven kommit pa att jag ju ska ta ut de stora plaggen och ha pa mig dem nar vi mellanlandar i Kina for att det ar sa kallt dar. Sa det innebar att jag har annu mer plats i vaskan. Vagde min vaska nu senast nar vi flog och da vagde den 15.3 kg och min lilla vaska vagde 3 kg. Sa det ar ju inte sa massivt. Dock har jag val gatt upp sammanlagt 5.8 kg eller nat sant dar. Men det ar sant man far ta. Maxvikt ar 20 kg for den stora och 5 for den lilla. (Det later som att jag borjar sjunga pa laten "10 for de stora och 5 for de sma, hoppa pa, hoppa pa, for nu ska karusellen ga").

Nu ar snart gratis internet slut sa jag ska nog dra till med en sista fras som fastnar i folks huvuden sa att ni kommer ihag mig.

Bonor pa burk.

Glom inte, 16.35 pa Arlanda den 25:e! Troligen terminal 5, hehe. See ya mina sma sotnosar!

Back to Alice (who the fuck is Alice?)

Fy vad fint det var. Snacka om manga intryck jag har fatt under tre dagar! Sa slut att jag inte orkade hanga med till The Rock Bar for att fira. Trakig, jag vet. Men det ar ok for jag har en jattestor ondskefull blasa pa trampdynan vid stortan. Hur som helst. Snabbgenomgang.

Sondag:
- Upplockning kl 6.00 utanfor vart hostel
- 3 h vandringstur runt Kings Canyon (6 km). Jag drack 1,5 liter vatten (man ska dricka 3 men jag kan verkligen inte dricka mer) och benen skakade efterat.
- Plocka torra kvistar i oknen (rod sand, haftigt)
- Sov i en swag pa marken medan alla grashoppor attackerade.
- Under hela dagen har aven en kamp mot flugorna pagatt.

Mandag:
- Hej och ha, upp och sta nar solen gick upp.
- Atit frukost bl.a. flingor med flugor i samt mackor med jordnotssmor och flugor pa samt en kopp kaffe med flugor i. Mycket protein i en frukost det!
- Gick en 3,5 h lang tur genom Kata Tjuta. Jag drack 1,7 liter vatten och holl pa att spy av utmattning efterat. Det var superbrant och jobbig vag i 7,4 km och ca 40 grader.
- Slickade pa Kata Tjuta (manga huvuden pa svenska)
- Besokte ett Aboriginal Culture Centre.
- Fick historier om aboriginers historia berattad for oss bredvid Uluru (jag alskar den dar stenen!) och jag blev riktigt impad. Vill vara en aborigin och jag skams over att vara vit nar man far hora vad som hant.
- Slickat pa Uluru
- Sag solnedgangen framfor Uluru som blev rodare och rodare, finfina bilder.
- Fick duscha! (I en dusch befolkad av 3000 skalbaggar, 4000 grashoppar samt lite annat smatt och gott, jag fick en grashoppa pa axeln nar jag satt pa toa, kul)
- Myste annu en natt i var lilla swag.
- Under hela dagen pagick aven ater igen en kamp mot flugorna.

Tisdag:
- Upp och hoppa, liten loppa klockan 4.40.
- Far se soluppgangen vid Uluru.
- Aker till Uluru och gar en 2,5 h promenad runt hela Uluru (10,4 km men enkel vag). Far se grottmalningar! (Lotta ar overlycklig)
- Aker till en kamelfarm och rider en kameltur (dar man far springa med kamelen) for 40 kr! Och far klappa en minikamel.
- Under dagen har aven en evig kamp mellan manniska och fluga pagatt.

Nu sitter vi har i morkret i tv-rummet pa hostelet med gratis internet och filar lite pa bloggen. Mysigt.
Ska snart packa infor flyget imorrn. Planet gar 11.00 fran Alice's flygplats. Vi aker till Melbourne. Vantar i 1,5 h och flyger sedan till Sydney. Forklaring: direktflyg kostade 500 dollar och om man mellanlandade i Melbourne sa kostade det 300 dollar. Cheap cheap!

Forsta natten i Sydney bor vi i staden sedan flyttar vi ut till Bondi for att kunna sola och bada varje dag, myspys!
Nu ska jag val lamna over datorn till Daniel eller nat. See ya my peeps. Saknar er darhemma!

MASSOR AV BAMSEKRAMAR!


Uluru

Ar i Alice Springs. Bor i en husvagn, alskar den. Imorgon kl 6 pa morgonen aker vi pa en 3-dagarstur ut i bushen for att se Uluru. See ya! Bloggar nar jag kommer tillbaka.

Kram!

Darwin, inte Charles

What to do, what to say? Vi ar i Darwin nu iaf. Vi har bestamt oss for att skippa Kakadu National Park (jag grater lite inombords). For om man skulle fa se nagonting vettigt sa borde man vara dar i minst 2 dagar da det ar regnsasong just nu och allt bestar av vatten. Hehe. Dessutom kostade en endagstur 139 dollar och da var det mer tid spenderat pa en buss an pa Kakadu. 3.5 timmar dit. 6 h dar (kolla pa tva saker, det var det enda man hann med) och sen 3.5 timmar hem igen. Dessutom kunde vi inte boka en tvadagarstur da var flygresa harifran ar redan bokad sa vi hade inte tid med det (grater lite till).

Istallet sa har vi bokat Litchfield National Park endagarstur. Det tar 1.5 timmar dit och val dar far men se flera vattenfall, termitbon, regnskog osv. Jattehaftigt!

Jag kanner att vi (iaf jag) har blivit lite bekvama efter boendet i Cairns (stor lagenhet, eget badrum och frascht rum). For vart boende nu kanns sunk, allt luktar mogel, delat badrum, i duschen duschar man med spindlar och kackerlackor och det kanns bara oerhort sunkigt. Man blir lite van vid det bra. Lite for van. Hehe.

OCH, jag har tappat bort min favoritbikinioverdel (jag vill bara grata). Det var min favvofavvofavvo och den ar borta, ur mitt liv. Skitgrejer.

Men jag mar bra, solen steker. Vi har iaf haft tur med vadret. I Cairns sa var dagen som vi kom dit den forsta soliga dagen pa flera veckor och det var mer eller mindre soligt hela veckan. Fast det regnade dagen da vi akte till flygplatsen (maha). I Darwin skulle det vara aska och regn. Men det ar stralande sol som sagt. Och varmt, varmt, varmt. I Alice sa ska det vara 40 grader i skuggan och torrt. Jag vet knappt om jag langtar till detta, haha. Men det ar kul med olika klimat.

Nu sitter vi iaf pa Northern Territory's Library och surfar pa gratis internet. Nice! For att komma in hit sa behovde man scanna alla pasar och tillhorigheter samt ga igenom en metalldetektor. Det ar bara for att biblioteket ligger vagg i vagg med parlamentet. Kul kul. I parkerna har sa flockas fyllisarna. Som Sverige da, forutom att har ar de aboriginer. De flesta iaf. Av vad jag kan se. Men jag tycker att de ser sa himla coola ut. Man kan verkligen se att de ar aboriginer for de ser sa himla annorlunda ut. Coolt.

Ps. Jag missar grottmalningarna ocksa i Kakadu (grater extra mycket). Det har gjort att jag har borjat planera en annan resa till Frankrike till Lascauxgrottan. Vill vill vill dit! Dock kommer det att droja nagra ar da jag behover hard work work for att starta mitt liv, skaffa korkort, flytta hemifran osv. Men nu pratar vi om roligare saker!

I Darwin ar det dyrt, mycket dyrare an Cairns. Men boendet ar billigt och vi far gratis "frukost" (smor pa vitt toastbrod, jag vill kopa nutella sa att jag far njuta lite av morgonarna iaf) samt biljetter till gratis middag vid kop av valfri dryck. Igar kopte vi en cola for 2.5 dollar (~ 15 kr) och fick pommes med biffstroganoff (typ). Mums.

Jag holl pa att glomma min kara solglasogon i en affar idag. Da blev jag ledsen, sen hittade jag dem, da blev jag glad. Gud vad jag fordriver tid med att babbla. Mina pengar pa telefonkortet tog typ slut efter mina samtal hem. Far val kopa ett nytt eller nat. Buhu. Pengar, pengar, pengar...

Langtar till alla marknader i Sydney som vi har planerat att vi ska ga pa. Ska bli sa kul, alskar marknader! Hittar sakert finfina souvenirer dar ocksa, muha. Bland annat i Glebe och en annan i typ Paddington eller vad det nu hette.

Nu ska jag nog gora nagot annat an att sitta och babbla pa bloggen. Saknar er dar hemma! Kram kram pa alla flarn! (ja, jag vet att det inte rimmar). Ses!

Baladali dila, baladala dali, shalalalala.

Aah, jag har inte inspiration for ett blogginlagg idag. Men lite kan jag iaf skriva. Idag har Daniel ensam akt Kuranda Scenic Railway upp till regnskogen och lite roligheter. Vi andra stannade hemma och tvattade. Eller ah, jag assisterade med ilaggandet av kladerna i tvattmaskinen. Resten visste jag inte riktigt hur jag skulle gora med. Fast jag handtvattade nagra klader faktiskt. Grymt. Nu hanger mina jeansshorts i flakten i taket och snurrar sa att de blir torra snabbt. Hehe. Efter detta gick vi till shopping mall, wiie! Lika mycket for shoppingen som for air con som de ha i hela centret. Skont. Blev ett antal souvenirer vilka jag ar mycket stolt over.

Imorgon flyger vi till Darwin harifran. Ska bli kul att se en ny stad. Aven fast jag har gillat att skita i var jag lagger saker ett tag nu. Rummet ser ut som ett bombnedslag i mitt horn. Hehe. Gillar egentligen inte att leva i en vaska men a man's gotta do what a man's gotta do.  Ska ocksa bli kul att se Kakadu National Park.

Nu tappade jag helt traden. Ar lite sleepy sleepy efter att ha traskat runt i flera timmar.

Men ni kan fa nagra bilder iaf.

finfint

var bat nar vi akte pa revturen

muppisar

snygga stinger suits

fissisar

fint

vill i igen hehe

sahar ser man ut efter en dags snorkling...

maste ga, kramkram!

Cairns, snart Darwin

Jag forsokte ladda upp bilder pa facebook men tydligen sa ar mappen for stor (eller datorn for dalig) for allt bara hakar sig sa vi ska se om vi kan fa upp nagra bilder har.

Hur som helst sa ar boendet bokat i Darwin nu (22 dollar om dagen!) och vi flyger dit pa tisdag typ kl 11-12 pa dagen. Just nu ar Mickan pa White Water Rafting-tur ensam och vi andra sitter och hanger har. Igar kvall blixtrade det och askade men idag har det varit ganska ok vader. Pa morgonen stralande sol sa vi stekte lite men man kunde ligga i max 5 min sen behovde man slanga sig i poolen. Det ar sakert typ 40 grader i skuggan har nu. Inte riktigt den bekvamaste varmen jag har varit med om. Och hur fuktigt som helst. Langtar lite till Sydney dar det "bara" ar 30 grader i skuggan. Hehe. Imorgon ar det dags for var andra revtur och denna gang med en battre bat och finare rev (forhoppningsvis). Langtar faktiskt. Angelica ska scuba dive dar men vi andra snorklar bara. Mickan kanske inte ska hanga med for hon blir sjosjuk och forra resan lag hon pa golvet i baten hela turen forutom nar vi stannade och snorklade da hon hasade sig ned i vattnet men hon blev illamaende av vagorna. Stackars pluppie. Hon hade glomt tabletter. Men vi far se hur det blir.









Efter fallskarmshoppet









Hej da, maste ga! kram kram

Efter allt

Nu sitter jag har vid datorn och ar utmattad. Det ar varsta nedjacket eller vad man nu kallar det efter den adrenalinkick som jag har fatt idag.

Pa natten sa vaknade alla i hela boendet klockan 3 for att nagon hade bestamt sig for att det var ett smart drag att laga mat kl 3 pa natten och sen lamna maten pa spisen sa att den branns. Skitsmart. Hur som helst. Vi somnade om och jag vaknade kl 7. Gick upp och la mig i var soffa (som jag och Daniel har i var lilla "lagenhet") och skrev i min dagbok. Sedan at vi frukost kl 8. Fixade sa att vi fick var riktiga lagenhet som vi skulle ha. (Bakgrundshistoria: Jag och Daniel hade forst ett dubbelrum med delat badrum men vi blev avundsjuka pa Angelicas och Mickans gigantdubbelrum med badrum och hall och typ allt sa vi bytte till detta. Men det rummet som vi skulle ha hade inte blivit stadat sa vi fick ta ett annat under tiden tills stadarna kunde stada det dagen efter. Vi ville ha just det for det lag precis bredvid Sickan och Pannkakan.) Sen gick vi ut och satte oss och vantade pa bussen som skulle ta oss till Bungy Jump-stallet. Nervositeten bubblade upp lite men det var bara roligt.

Efter ett tag kom bussen och vi alla fyra begav oss till AJ Hacketts bungy jump-plats. Dar fixade vi med alla papper och jag rakade fa reda pa min vikt (fan ocksa) som jag forsokt halla mig undan fran (med framgang) i snart 5 ar. Hur som helst. De sa "ga upp nar ni ser att de har hangt ned linorna". Sa vi vantade pa det och nar vi sag att de var nere sa borjade vi traska uppat. Btw sa sag vi en varan pa vagen upp (odla) coolt. Och redan halvvags upp (det var en massa trappor) sa kande jag "varfor gor jag det har? herregud" men jag tog mina stapplande steg upp till toppen dar tva killar vantade. De satte genast igang med att knyta fast linor vid mina fotter och jag sag ned mot botten (50 m ned) och kande ater igen ganska mycket angest. Herregud, det var sa himla jobbigt att ga fram till avsatsen. Killen bredvid mig sparkade pa mina halar for att han tyckte att jag gick for langsamt, haha. Men jag gjorde det och sen gick allt jattefort. Han sa "Nu kor vi. 5...4...3...2....1..." och sen hoppade jag. Det var sa himla harligt! Inte alls laskigt som jag trodde att det skulle vara. Det var bara en jatteskon bra kansla. Jag skrek som tusan men det var bara pga sjalva hoppet fran avsatsen (som var jobbigt) men sedan var det bara roligt. Angrar det inte nagonstans. Jag rekommenderar verkligen som sagt alla att gora detta. Sa himla kul! Gar knappt att beskriva.

Kopte en bild fran foretaget bara for att jag alskade den. Kostade 15 dollar men jag tyckte att den var vard det.

Akte iaf hem snabbt. At min lilla nutellamacka och ett apple och gjorde mig redo for nasta aventyr pa resan.

Lite over 11.30 kom bussen och plockade upp oss. Var jattespand for jag tankte "nu hander det verkligen, shit shit shit, shit!". Bussen stannade utanfor deras kontor dar chaufforen sa att vi skulle fa stanna i ca en timme for att gruppen innan oss inte hade kommit ivag annu. Vi fyllde i lite papper och fick sedan ga ivag till shopping mall for att fordriva tiden lite. Hittade nagon souvenir har och var, hehe. Men sen gick vi tillbaka till kl 13.00. Fick vanta i sakert 2 h till. Spelade lite fotbollsspel och liknande men till slut sa blev vi lite uttrakade. Men nar vi var som trottast sa kom de antligen tillbaka, yeah! Nu var det var tur. Vi taggade till oss och jag blev introducerad till min "kille" som skulle sitta fast pa min rygg, hehe. Vi filmade lite introduktioner till min DVD och inte efter manga minuter sa satt vi i bussen pa vag till flygplatsen. Aah, nu hander det.

Min kille sager till mig "Nu ar det tva minuter till flygplatsen". Snart sa hoppar vi ur bilen med vara selar hangandes och slangandes och gar bort till ett litet rum. Dricker lite vatten och hoppar sedan in i planet. Planet borjar aka och snabbt som attan sa ar vi tusentals meter upp i luften. Borjar kanna nerverna krampa och svettiga handflator. Usch usch, varfor gor jag det har? Just nar vi kanner att "nu borde vi hoppa snart" sa sager de. Nu har vi natt 9000 feet och vi slapper av tva stycken och sen aker vi vidare upp till 14000 feet. Herregud, ska vi annu hogre? Aker uppat. Angest, svett och anstrangda leenden flockas tatt. Jag ska hoppa sist sa nar vi antligen har natt 14000 feet sa maste jag se bade kinesen framfor mig och Angelica hoppa. Men nar vi val ska hoppa ut ur planet korsar jag armarna, lutar huvudet bakat. Och allt gar jattesnabbt, som med bungy jumpen. Helt plotsligt sa ar vi i luften och den tranger ut alla kroppsvatskor i ansiktet. All saliv i munnen hoppar ut och alla gangar blir snustorra men fy vilken upplevelse. Vi faller i over en minut men det kanns som 10 sek. Sa himla skont och allt man kanner ar tyngdloshet. Coolt. Vi aker genom ett moln och jag slutar andas for att jag inte vet om man ska andas in moln. Haha, tyvarr kunde jag tydligen inte tanka klart.

Nar vi efter en kort sekund faller upp fallskarmen sa kanner jag forst bara smarta for att den sitter at sa hart men sen.. gud vilken utsikt, och vilken harlig kansla. Jag flyger. Jattecoolt. Jag vill hoppa igen! En kansla som egentligen inte kan beskrivas, bara upplevas. Ni borde verkligen testa pa detta ni dar hemma. Jattehaftigt!



Fler bilder pa facebook. Checka de andras ocksa for jag hann inte lagga upp bungy jump-bilderna!

Waiting...

Sitter pa skydive-kontoret och vantar pa att fa aka till planet som ska ta oss upp i luften. Gillar inte vantetid, det far mig att tanka pa vad som komma skall. Haha. Hur som helst. Bungy Jump var skitroligt, rekommenderas till ALLA. Spelar ingen roll om du ar hojdradd (vilket jag ar, lite grann). Man mar skit precis innan man hoppar men nar man val hoppar, fy tusan vad kul det var! Ni forstar inte, jag tyckte knappt att det var laskigt. Det var bara kul. Fast jag skriker pa filmen anda. Men det ar bara underhallning. Haha.

I luften ska vi free-fall i 60 sek. 60 sek!!! Det ar en minut. Tank er fritt fall i en minut. Jag vill inte tanka fritt fall i en minut. Jag forsoker fokusera pa att det ska bli fin utsikt och nar man val har fallt upp fallskarmen. Haha. Jaja, kul ska det bli. Som satan. Och film ska jag kopa. Den kommer inte att bli vacker. Men man maste ju ha en!

Nu signar jag off har borta. Ska joina Angelica i soffan.

Uppdateringar kommer senare. Kram till alla!

GAAAH!

Nu ar bungy jumpen avklarad. Off to skydive (fallskarm). Langtar faktiskt lite... haha.

Wish me luck!

RSS 2.0