Party on my own

Laddar inför utgång (tvättar). Eller inte... Karin blev inringd till arbete så here I am. Hon slutar kl 1 så då ska vi ses och gå till nån bar på Sydneys gaygata (hon jobbar alltså på den). Tror nog de har roligt där. Haha. För övrigt är det tydligen Sydneys spring break här så det kan nog bli ganska intressant.

Taggar till med "Bailando"-remix. Tu y yo, a la fiesta!


Pancake Lunch

Vårt hus!


Birdie nam nam

Early Christmas

Rena rama Julafton när Karin kom hem från sitt provjobb på Top Juice (som hon fick btw, grattis!).

Hon hade tre påsar fulla med grönsaker, frukter, yoghurt, en nutty chocolate smoothie och jordgubbar doppade i choklad. Avvek lite från vår coachningsstandard här på morgonen men vi gjorde ett undantag. Gudomlig frukost!



Whaaeeeaaale

Idag har inte mycket hänt. Karin har gått till sitt provjobb och jag sitter och kollar på Australiens "The beauty and the geek". Fascinerande. Men TV:n har precis fåtts igång eftersom det saknades en sladd men nu! Woohoo.

Imorgon ska jag också gå till Top Juice och försöka hitta någonstans där man kan lämna in sitt CV till någon Whale Watching Cruise. Peppar inför det. Sen ska vi kanske gå ut på kvällen.. grymt.



Jag posar "framför" en butik. Pressat många skjortor med det märket. Haha.


Off to adventures

Eller för att hämta post och andra ärenden.

Picnic i Hyde Park igår (eller var det i förrgår?)

Intressant

- Idag tränade vi. Men innan så bestämde oss för att upp till 29:e våningen. Bara för att komma upp till en låst dörr. Går ned till 27:e där man kunde trycka på en knapp och prata med the concierge (han som sitter i receptionen). Vi frågade hur man öppnade dörren från 27:e våningen. Han svarade: "Eeeeh... you're not supposed to walk the stairs, you have to walk all the way down". Så det gjorde. Jellylegs for sure... Upp och ned.

- Här om dagen gjorde vi klockan. Med armhävningar. Jag vann. Så Karins mission är att vinna över mig. Fan vad träningsvärk jag fick efter det.

- Karin "tvingade" de anställda på marknaden att öppna hennes kokosnöt för annars ville hon inte köpa den. De sa att hon kunde ta den i en påse och slänga den på marken, då skulle den öppnas. Haha. Men till slut öppnade de den åt henne.

- Min dator är seg.

- Annars har det regnat. Hela dagen.

No pics today

Gick med beslutsamma steg till caféet för att säga att han minsann inte ringde igår och för att ge mina kontouppgifter så att jag fick betalt för mitt provjobb ändå.

Möttes av stora leenden och en manager som säger: "Ok, Charlotte, I did not forget your number, I misplaced your number, and I knew you would come in. You got the job."

Trodde verkligen inte det när jag kom dit men blev asglad. Det negativa är att jag får inte börja förrän om nästan 2 veckor. Inte nu på måndag men nästa måndag. Och då är 10-15, mån-fre. 25 h i veckan. Det räcker till hyran och lite till. Men mycket vill ha mer. Så jag ska söka kvälls- och helgjobb så får vi se hur det går. För grejen är att nu vill vi gärna jobba järnet för att kanske ha en liten minisemester på slutet. Och om jag får 40 dollar över per vecka. Det blir 160 dollar per månad och det är ingenting med tanke på att det är andra utgifter också. Så därför fortsätter vi båda leta. Karin ska provjobba på en juicebar på fredag och vi ska försöka fixa in mig där också, kvällar och helger. Det vore asbra. Ska söka på bion också. Förresten så tror jag att det är galapremiär för Real Steel här ikväll på George street, för det var värsta röda mattan. Vi kanske går dit. För Hugh Jackman har huvudrollen och om han kommer skulle det vara ascoolt.

Skitnöjd att jag fick jobbet iaf eftersom de tydligen hade haft flera trainees. Awesome. Uppåtpuff efter Aquaria-dramat.

Bild från caféet

Looking back

Tänk att det faktiskt är andra gången jag är här i Aussieland... coolt.

Another day

Nu är det kväll och jag har inte fått min dom, inget samtal. Har lämnat mitt cv i en klädbutik iaf.

Ska gå till caféet imorrn och höra. Men det lutar ju åt att det inte blir nåt eftersom de inte ringde. Dåligt tycker jag för de sa att de skulle ringa vare sig det blev nåt eller inte. Så som sagt, ska prata med dem imorrn. Och sen ska jag gå på ännu en jobhunt. Det blir bra sörru!

Idag har vi varit på picnic, solat på roof top och badat bubbelpool. Och andra ärenden. Awesome.

God natt!

<-_/'´* En like på dessa koppar *´'\_->


Får teet att bli mycket godare.

Up on the roof top





Gissar på att vi kommer ha väldigt stort antal bilder här uppifrån när vi är klara här. Just a wild guess.

Me mates.

Jamen, schenare. Har idag provjobbat. Fick jobba i 3 h.

Seriöst det stressigaste jobb jag har varit med om. Ever. Plus att jag var ny och tränades upp. Scheisse säger jag bara. Och tjejen jag jobbade med sa att det var en lugn dag. Yeah right. Haha. Ok. From the top.

Gick dit, de hade redan öppnat. Fick prata lite, ett förkläde och en introduktion. Asmycket att lära sig men kul. Jag hade två tjejer till som jobbade med samma som jag. Tror inte att den ena gillade mig för jag hörde typ aldrig vad hon sa och hon typ suckade när jag var tvungen att fråga flera gånger. Den andra tjejen var jättetrevlig och förklarade att den äldre kvinnan som ägde stället var grek och sträng, men att hon var en genuin och trevlig människa men det var bara så hon förde sig med folk. Och hon var så. Tror nog att hon bara har en standard för hur man ska vara. Hoppas jag uppfyller den.

Men de flesta var jättegulliga och jag fick en asgod cappuccino och lite banana bread. Hehe. Men satan i gatan, mycket att tänka på. Det kändes som att det gick bra och han skulle höra av sig imorgon eftermiddag om det blev något. Managern sa att jag var terrific (om man exkluderar att jag är världens klant och hade ner ett helt "knippe" med tallrikar och en gick sönder) men man vet aldrig.

Men om jag får jobbet är jag jättetacksam och det skulle vara jättebra. Sen tror jag också att det blir mindre stressigt när man faktiskt kan allting och vet var saker fylls på och placeras och sånt shit. Om jag inte får det så är det ödet och då kommer jag försöka hitta ett lite mindre stressigt jobb. Men vi får se. Det är kul med stress. Hehe. Ska maila valbåtarna och fråga om de söker personal (awesome!). Har också sökt jobb på en likadan som Karin jobbar på (glass) men som ligger bredvid Chinatown. Men de ville helst ha någon som kunde jobba längre, men jag förklarade hur asbra jag var och om han behöver någon som kan lära sig snabbt och jobbar som en häst så kan han ringa.

För övrigt så traskade vi runt och drack lite kaffe på ett mysigt fik bredvid Royal Botanic Garden.




Raining on a sunday morning

Vaknade av att Karin kom hem från sitt jobb lite efter 1 i natt. Somnade om och vaknade 9.30. Det regnar som tusan utanför våra stora fönster (som jag älskar, alltså fönstrena). Det är en mysdag. Vi funderade på att gå på Sydney Aquarium men vår budget kände inte att det passade. Först vill jag kanske ha ett säkert jobb att luta mig tillbaka på. Och det vet jag om jag har imorrn eftermiddag. Gud, vad jag hoppas att det går bra imorrn. Nej. Det kommer gå bra. Så, nu är jag inställd på det.

Det känns som att de väntar sig att jag ska vara värsta superwoman för han förklarade tydligt: "Du får inte stå så här (visar en ihopsjunken hållning) och stå i ett hörn. You have to be on your feet, osv. Och det är inte jag som är the boss. The boss är en lite äldre kvinna som gillar effektivitet och att man är på." Så även fast jag vet att jag är så... så blir man lite halvskrämd. Men det SKA gå bra. Imorgon bitti (för er, men eftermiddag för mig) så ska jag tala om för er hur det har gått. Iiiih! Nä. Det går bra....

Massor av kramar på mina läsare! (Dvs familj och vänner, hehe)

Städdag

Haha, för det första: igår. Helt sjukt. Karin hade varit och jobbat och jag hade läst min bok i sträck i 4 h som var jättesorglig och jag låg och grät här. Den boken köpte jag typ för 5 kr på en second hand i Bollnäs. Tänkte att den kunde vara lite bra. Ingen speciell sådär. Sen kom Karin hem, vi åt tortillas till middag och skulle kolla på film. Hittade några billiga filmer i en låda här i lägenheten. Ni vet såna där i mjukplastfodral. Hittade två som såg ok ut. Bad Karin välja, hon valde och vi startade filmen. Introt lät ganska likt något som jag läst i min bok, och jag ba (till Karin): "Ha, den handlar typ om samma sak som min bok." Introt fortsätter och hon ba: "I'm a designer baby". Och sen ropar nån på Kate. Wtf. Det är ju min bok! Jag var i chocktillstånd hela filmen. Helt random bok som jag köpte i Bollnäs. Det fanns kanske 7-6 filmer i lådan i lägenheten vi flyttar in i och vi väljer just den. Jag tyckte det var helt sjukt. Bra film iaf. Men inte helt enligt boken. (Kom på nu att jag kanske inte behöver beskriva att filmen var i mjukplastfodral när jag ändå tänkte lägga in en bild, men det är bara kul)


Och för det andra: idag. Vi har städat och fixat, sopat, dammsugit, skurat, dammat, slipat, sågat. Nej. De två sista var lite överdrivna. Men vi har varit duktiga iaf. Sen skulle tvätten in. Hör att Karin håller på i badrummet. Sen kommer hon ut med en hel famn av kläder och säger: "För det första, så la jag in kläderna i tvättmaskinen, hällde i tvättmedel och startade. Bara för att inse att det var torktumlaren och tvättmedlet började sippra ut ur ventilerna. Sen. När jag öppnar den riktigt tvättmaskinen så luktar det typ avlopp och en hel hög gammal tvätt har legat där och ruttnat. Nu har jag slängt in en handduk som ska tvättas separat så det ska blir rent." Började asgarva åt att hon tog fel. Lite snuskigt med kläderna men de ligger nu på tvättstället på ballen (balkongen). Great.

Har dragit upp båda rullgardinerna denna molniga dag.


Peace.

Jeez!

Har idag sprungit runt i staden och sökt jobb. Började med att jag gick fel. Sen gick jag fel igen. Sen så kom jag fram. Men det visade sig att jag hade tänkt helt fel. Igen. Gå hela vägen tillbaka bara för att få reda på att Sydney Aquarium och Wildlife World inte tar emot CV på plats utan har onlineansökning. Great! Spontanlämnade in ett CV på Dymocks Bookshop, asstort! Sen traskade jag vidare och de flesta ville inte ens ha CV. Sen tänkte jag höra med Karin om hon ville äta lunch men bestämde mig att gå in på ett café som ett sista ställe innan. Velade jättelänge eftersom det såg ut som att de hade mycket att göra men jag bestämde mig för att chansa.

Fick prata med the manager som var jättetrevlig och på hugget. Han läste mitt CV och sa att jag hade en bra presentation och att han ville se vad jag gick för. Så måndag 7.30, sharp. Klädd i helsvart och beredd på effektivitet så ska jag infinna mig för provjobb. Shiet.. Är typ nervös redan. Jag vet att jag kan vara asbra där men det gäller bara att visa det. Sen ska jag typ jobba i 3h, ev mer (då är det ett gott tecken enligt honom) och sen ska vi sätta oss ned att prata.

Värsta tur man kan ha. Det var mitt andra CV jag lämnade ut. Nu ska jag visa vad jag går för. Rock on!


Morning work out

Karin tvingade upp mig tidigt och sa: "Ska vi gå till gymmet?" . Jag skrek ut min lycka. Eller inte. Men det var skönt och roligt att komma igång. Och härligt att se ned på staden genom fönstret när man sprang. Jag hoppas ni där hemma som ingick ett vad med mig har kommit igång! För jag och min personliga coach, aka Karin, we are on a roll!

I'm on the edge of glory

Tortellini dinner



And off to the roof top, blåsigt var det. Men fint!




En misslyckad bildserie á la Lotta



Now she's leaving... She's going... She's gone... Oh well..

- Cheerios till frukost. Mums! (Shit! Kommer bli en frukost-Karin snart, hehe)
- Stekt ägg med philadelphiaost på surdegsbröd till lunch.
- Bifftortellini till middag (har inte hänt än men snart så!)

Snart ska vi nog ha boostat vårat näringsintag.

Har sökt några jobb på internet nu men det känns mer troligt att man får jobb om man går dit så jag tror vi ska dra snart men just nu dricker vi te och myser och kollar ev Fiji-resor i december.


Så det är därför jag bloggar. För att vi ska gå nu. Muha!

House arrest

Fixade internet igår. Great! Både jag och Karin är överlyckliga. Vilken lyx! Nu kan vi börja söka runt lite på jobb. Skrev klart CV och personligt brev imorse så nu behöver vi bara ha en skrivare. Sen är det bara börja dela ut. Tänkte börja med att höra längst ned i byggnaden i typ en liten convenience store om de söker personal. Som man kan ha tills vidare om man inte får något direkt så är det ju ett lätt jobb. Känns det som iaf. Det är min "halvplan" men vi får se hur det går med allt.
Här sitter jag och myser i min lilla säng med spegel. Jag vet att det är motljus men man ser höghusen genom vårt stora fönster. Har en stor slidespegelbalkongdörr bakom den stora persiennen till vänster (egentligen höger eftersom det är spegelvänt).
Har laddat med hemtrevligheter. Fick bilder av Lisa innan jag åkte så dessa står nu här och är fina.
Kör glasögonorm nu för mina ögon är lite halvsmåröda och jag hoppas att det inte betyder nåt mer men better be safe than sorry.

Over and out!

Surfar på McD i brist på annat tidsfördriv


Chillar på vår balkong, posar inte alls. Muha!


På vår Roof Top. 29:e våningen. Hyfsad utsikt...


El Apartamento! (glömde fota badrummet)

Nu har vi gjort oss hemmastadda. Lite grann iaf. Imorgon börjar jobbletandet. Go swedes go!

Avslutar med söta tjejor på Arlanda...



Cheers

Gud vad alla tjatar om bilder, hehe. Men det kommer. For narvarande har vi inte konstant access till internet men nar vi har det da javlar. Eller nat. Har knappt fotat nanting. Har varit for fokuserad pa lagenhetsletande. Om nagra timmar sa flyttar vi in. Fan vad bra. Sen ska vi forsoka surfa in pa grannarnas natverk, muha.
Idag ska vi bara ta det lugnt och kanske borja kika pa jobb. Ata mat for forsta gangen. Alltsa riktig mat. Det ska bli gott. Vi skulle ha atit pa restaurang igar. Sumosalad, hehe. Men vi somnade 17.00 och sen tankte vi se forsta avsnittet med Ashton Kutcher pa 2 and a half men men vi missade det ocksa. At nudlar och sen sov vi till 6. Sen hade vi skype;date med alicia kl 7. Great! Nu maste vi dra! Kalas.

All done!

http://members.iinet.net.au/~carlvine/con/view4.html Nu har vi fått nycklarna, betalat deposition och första veckans hyra. Imorrn kl 11 får vi access! Om ni vill checka själva huset så kan ni kopiera länken ovan för jag kan inte lägga in bilder via mobilen. Nu ska Karin och jag fira med lite snabbsoppa för typ 7 kr. Yay!

G'day mate.

Hur mar alla? Jag mar bra. Karin ocksa. Men hon sager att hon har vitaminbrist for att vi bara har atit grot och nudlar i x antal dagar till lunch och middag. Haha. Men sa kan det ga. Snart far vi borja laga mat for vi har troligen *hoppas hoppas* landat en lagenhet i varsta hoghuset som var asfrasch och som har pool, bastu, gym och bubbelpool pa taket pa 29:e vaningen med asfin utsikt vid Hyde Park och varsta skyline. Jag och Karin har varit asnervosa hela dagen for att hon skulle hitta nagra andra eller att det inte skulle bli av men vi ska till hennes jobb (hon ar advokat) imorrn bitti och skriva papper och allt sa efter det kan vi slappna av men det ar nastan klart. Shit vad vi vill ha den! $20 over var budget men det ar lugnt vart det. Vi bor tillsammans med henne men hon jobbar typ long hours och har ett stalle i Manly dar hon bor typ varannan vecka. Hyran ar $420 per vecka inkl allt forutom internet och vi har eget rum med tva sangar. Stor garderob och extra garderob i hallen. Eget badrum med tvattmaskin och torktumlare i den. Iih. Blir sa himla glad om vi far den!

Annars sa lallar dagarna pa. Vi gar asmycket. Har sammanlagt kollat pa 8 lagenheter och idag oppnade vi bankkonto, registrerade oss pa Travellers at work (typ jobbformedling) och pa Medicare (gor sa att man inte behover betala extra avgifter vid olycka eller sjukhusbesok. Vi har fatt jattemycket gjort. Ska bli jatteskont att fa flytta in i en lagenhet och kunna packa upp och borja soka sjukt manga jobb. Hehe. Det blir bra det har.

Nu ar min tid snart slut men det var trevligt sa lange det varade. Hehe. Alltsa internettiden. Skriver sen. Kram pa er alla!

Lost and found

Väntade tills kl 13.30 innan jag blev asorolig för mitt bagage. Ringde runt som en galning men ingen svarade nånstans. Sen testade jag i receptionen och se där, där var den! Trodde de skulle kontakta mig innan, men tydligen inte. Har kollat två lägenheter men ingen fastnade. La ut en annons om att vi vill ha lägenhet och har blivit smsad och ringd av en 48-årig "visiting fellow" och av en som ville att vi skulle bo chinatown och som var skum. Hehe. Vi får se om vi hittar nåt i Bondi. Har två trevliga norskor i vårt nya 6-bäddsrum. Great! Ser fram emot frukost imorrn, hehe :) kram

Hola!

Imorse vaknade vi kl 6 och fick vanta en timme pa frukost. Asbra frukost faktiskt. De har ett cafe i anslutning dar de gjorde iordning varsta espressokaffet med tre olika val. Antingen flingor(asgoda) med bananbrod(typ sockerkaka men jattegod) och orange juice, bacon and eggrolls m orange juice och kaffe eller fruktsallad med yoghurt och kaffe. Gott gott, ska testa alla. Idag ska vi fixa en massa. Har kollat massa boenden men det ar typ relativt dyrt. Ska kolla en idag som ligger ganska nara men den verkar ganska liten. Vi far se. Den kostar 1440 aud i manaden. Det blir typ 4-5000 per pers i manaden. Men som sagt vi far se. De soker milkmen i Adelaide, asbra lon. Haha. Men vi har fokus pa lagenheter just nu.

Vantar pa samtal om min vaska. Hoppas hoppas.

Pussochkramheladan. Ja det ar ett ord.

We have arrived

Vi har nu som sagt kommit fram. Landade kl 6.00 pa morgonen har. Vantade i evigheter pa min vaska som inte kom. Gick till baggage service som skickade mig vidare och bladibla. Tydligen kommer min vaska imorrn bitti for den hann inte med vart flyg. Jag undrar var nanstans for vi hade som minst 2 h vid transfer. Herregud. Aja. De ska ringa mig imorrn och leverera den till vart hostel sa det ar ju great. Om allt reder ut sig.

Var sa himla trott nar vi kom fram men vi hann iaf introducera Karin till Subway och Woolworths och nu ska vi checka lite lagenheter. Weehaa. Har sovit i 4 h fran kl 12 till 18. Muha. Lite fel blev det dar men det gick inte att halla ogonen oppna nar man val hade lagt sig ned pa sangen.

Har fatt varan briefing och simkort men jag har ju ingen mobil att lagga simkortet i eftersom bagaget is on the way. Men det loser vi. Har fotat lite jobbskyltar runt om pa gatan, hehe.

Hoppas ni har det bra dar hemma. Kram pa er en massa massa!

Bangkok waiting

Ar just nu i Bangkok och vantar pa att var transfer till Sydney ska boarda. Sattt bredvid en man som luktade svett i 11 h. Men han hoppade av har i Thailand. Undrar vem jag far nu. Hor av mig sa fort jag kaann. KRAM!

Uh oh...

Har nu preliminärvägt min väska. Utan dator som ska i sen. Den vägde 21,3 kg. Datorn väger 2,3 kg. Gränsen går på 23 kg. Det här kommer bli tight. Jag kan typ slänga ut schampo och balsam för de väger 900 g styck men jag vill inte, haha. De är bra. Får se vad jag ska göra. Ev om jag lägger datorn i handbagaget men jag vill gärna ha lätt att bära när man springer runt på flygplatserna. Aja. Det löser sig.

Ska nu flytta lite grejer från kallförrådet till tvättstugeförrådet. Fun fun fun. Lisa kommer hit och fikar vid 13.30. Mysigt. Sen drar vi.

Kram

The beginning

Planet lämnar marken kl 18.40 i eftermiddag/kväll. Wish me luck! Får skjuts av min alldeles underbara systeryster och mor. De ska sedan käka middag och fördriva tid i 4 h för att vänta på nötterna + Ellen som kommer från España idag. Kul för dem. Haha.

Jag åker alltså till Australien.

Mellanlandar i London. Väntetid 1,45 h.

Sedan 23 h till Sydney. Antar att vi stannar för att tanka nånstans men det står inte var.

Kl 6.05 (Australisk tid +8h) landar vi i Sydney den 16/9. Vi hoppar alltså över den 15:e helt och hållet.

Nu måste jag göra det som behöver göras. Jag kommer sakna alla så fruktansvärt mycket. Jag tror att de här 3 månaderna kommer att gå fort, på både gott och ont. Men fan vilken erfarenhet.

Vi ses och hörs mina vänner och familj!


RSS 2.0