In the paradise

Nu ar vi i Manuel Antonio. Vi motte tva svenskar pa hotellet i Jaco som sa att det var ett bra och ungdomligt hostel i Manuel Antonio (annars hade vi kanske stannat i Quepos) sa vi valde att aka dit. Dock sa stannade vi inte dar utan nu bor vi pa ett lyxhotell med jattefin pool och inkluderad jattebra frukost. Helnojd med det har stallet. Vi kande att vi kunde sprutta lite pengar pa boendet med tanke pa allt som har hant och pa saker som vi missar. Men jag kommer typ anda ha 6000 kr kvar nar jag kommer hem sa det kanns typ skont.

Idag hade vi varsta shoppingrundan och jag kopte tva JATTEFINA klanningar som jag ar supernojd i. Den ena ar lite indiansk sa den kan jag ha till studentskivan. Fast da vet jag inte hur det blir med skorna som jag har kopt men vi far val se. Jag har aven kopt armband, halsband och souvenirer. Shoppinggalen kvinna, japp!

Har ska vi i alla fall troligen stanna tiden ut om det inte blir nagot spontant bortak nagonstans. De funderar pa om de ska ta en tour med ridning pa stranden och upp i bergen och i regnskogen men jag vet inte om jag ar sa haj pa det. Kostar typ 500 spann och jag ar ingen hastmanniska. Men vi far se. Det ar inte sakert om de ska gora det heller sa man vet aldrig.

Nu ska vi alla fall ga ned till stranden for det ar oliderligt varmt! Jag tog pa mig en ljusgra t-shirt nar vi gick ut pa shoppingrundan och det var ett stooort misstag. Jag var dyngsur! Hela ryggen var morkgra och det var inte smickrande. Sag pa en termometer haromdagen (2, 3 eller 1 ord? spela roll) och det var 32 grader i skuggan! (ps. ja, jag vet mamma att jag skrev exakt samma mening till dig ;) Sa da kan man bara fantisera om hur varmt det ar i solen. Vi har inte riktigt hunnit acklimatisera oss annu eftersom i karibien var det bara 27 grader. Och sedan akte vi till Arenal och Monteverde dar det var snudd pa kallt pa kvallen eftersom det var uppe i bergen. Men men, man far val vara glad for det lilla.

Just det! Jag kopte en supersnygg klanning i Jaco som far mig att se ut som en grekisk gudinna! Jag lovar, haha. Vi funderar starkt pa att byta tema pa studentskivan till antikens Grekland eftersom vi alla har grekiska klader att ta pa oss nu. Hehe. Passar kanske bra till Greklandsresan mann tro? Hehe.

Vi ses snart gott folk. KRAM!


Pool och solsken

Idag ska vi aka till Quepos som sagt. Och dar ska vi stadga oss, hehe. Iaf for en vecka. Ska bli skont att kunna bibehalla mitt vanliga kaos istallet for att leva i en vaska. Its gonna be good...

Har inhandlat lite souvenirer ocksa, ar stolt over mig sjalv. Men de flesta kommer att komma nu pa slutet eftersom jag inte orkar slapa runt pa det.

Morgonen har spenderats vid poolen och solat, har varit skont.

Onodigt inlagg men jag kande for det. Kram!

Andrade planer gott folk

Ingen valsafari i ar for min del. De flesta sager att de inte tror att det ar nagon sasong for valar just nu och tydligen ar det valdigt krangligt att komma ned till Drake Bay och tar valdigt lang tid och da blir det i princip tva dagar som bara kommer ga at till att resa och vi ar inte sa pigga pa den idén. Sa nu ar vi i Jáco som ar en jattefin liten stad med en massa fina prylar att kopa.

Igar sa far vi pa crocosafari! Jattekul, vi sag en fem meter lang krokodil och var guide gick ner i vattnet och holl upp svansen pa honom (han lag intill stranden i vattnet) for att vi skulle se hela langden, ascoolt! Han tog aven upp huvudet och gav honom en puss pa nosen. Jag antar att just den krokodilen har funnits i ett par generationer for de yngre var mycket mer aggressiva och ja, reserverade. Den pa fem meter var typ helt avtrubbad men det var iaf jattemaffigt att se. Vi har finfina bilder med 2 av de aterstaende kamerorna, great!

Pa crocosafarin sa traffade vi aven tva aldre jattetrevliga par. Vi foll direkt och pratade med dem under hela turen och de var sa himla trevliga. De berattade om en surftavling som skulle vara i Playa Hermosa dar de bor och erbjod sig att skjutsa dit oss. Och vi var da inte langsamma med att tacka ja! Surf surf, hehe. Sa de tog med oss fran hotellet och akte forst forbi deras hus som var jattefint, jattestort och troligen jattedyrt. Sedan skjutsade de oss till ett hotell som heter The Backyard dar tavlingen skulle vara. Det visade sig att de kom fran Miami dar de hade ett stort hus (ett varsitt hus per par alltsa, hehe) och de huset vi var vid agde de plus tva till tillsammans med en annan snubbe och de agde aven The Backyard plus baren och restaurangen bredvid. Snacka om att traffa ratt manniskor. De bjod oss pa middag med forratter och varmratter och massa andra saker. Vi blev lite "spoiled" dar ett tag. Sa himla trevliga. De hette Barbara 1, Barbara 2 (vi kallade dem for B1 och B2, och nej, de hade inte hort talas om barnprogrammet), Alfie och Sy. Idag bytte vi email och de skjutsade oss till Jáco. Var egna lilla privata taxi.

En annan sak, de skjutsade oss fram och tillbaka till Jáco igar kvall for att de fanns inga bankomater i Playa Hermosa och vi akte runt hela staden fran bankomat till bankomat och testade olika men vara Global Cash-kort fungerade ingenstans. Endast Issas ica-kort fungerade har sa nu forsorjer hon oss alla i princip. Jag ar nog skyldig henne cirka 500 spann for de sista pengarna jag har kvar ar 2000 colón vilket ar cirka 33 kronor. Rik? Jag vet.

Tillbaka till planerna: idag Jáco, imorgon snorkla vid korallrev har i Jáco. Imorgon till Manuel Antonio/Quepos pa kvallen och dar ska vi typ bo tiden ut. Eller jag ska in med Natalie till San José en snabbis nasta fredag for att hamta ut hennes pass och sedan aker vi tillbaka dit. Det ar planerna just nu. Inget mer runtflangande, bara vila. Fast man vet ju aldrig, vi kanske traffar ett till jattetrevligt par som tipsar oss om nagot roligt. Jag tror att vi ar ganska oppna for idéer. Hela den har resan har varit ganska spontan.

Hor av mig nar jag kan!

Massor av kramar fran er alskade brunroda dotter, syster, kompis, kusin, brorsdotter osv osv!

And then there was two...

De senaste dagarna (dagen blir det val) har kanske inte riktigt blivit som vantat. Planerna ar kind of screwed men det gar att losa, det gor allt. Man far helt enkelt acceptera att det ar som det ar och ga vidare med livet. Nu till sjalva handelsen.

Igar sa gick vi lyckliga av bussen i Puntarenas. Efter att ha kopt bussbiljetter till Tárcoles dar krokodilturen skulle vara sa gick vi och at lite glass och gick sedan in till terminalen for att vanta pa bussen. Jag och Issa gar till slut ut och satter oss pa sjalva busshallplatsen vi ska vara pa och marker att bussen till Quepos (var buss) kommer. Sa Issa springer snabbt in och sager "Rapido!" till de dar inne for att de ska komma. Men ingen kommer, vi vantar och tanker att de kanske inte forstod Issas "Rapido" men men. Issa gar tillbaka men mots snabbt av nyheten. Natalies vaska ar borta... och allt dar i. Inte kul. Den blev snodd ratt framfor ogonen pa dem men ingen markte nagot. Ibland vill man bara ge nagon en kaftsmall. Sa nu maste Natalie aka till San José (Alina hangde med) for att fixa tillfalligt pass och jag och Issa stannar i slummiga Puntarenas for att vakta vaskorna. De akte imorse och kommer tillbaka om kanske 2-3 timmar. Vi kommer aven att behova aka till San José igen den 3:e april for att hamta passet. Sa vi vet inte riktigt hur det blir med Drake Bay och valsafari men jag hoppas verkligen att vi kommer ivag dit. Krokodilturen ar uppskjuten till pa lordag och sedan aker vi till Manuel Antonio. Efter det eventuellt till Drake Bay annars stannar vi i Manuel Antonio (turiststalle) resten av semestern.

Jag lider verkligen med Natalie, i vaskan hade hon bland annat hennes systemkamera, harddisk, pass, visa-kort, massa minneskort med bilder och videor m.m.

Men som jag sa, vi ska inte alta det har utan vi far helt enkelt acceptera situationen som den ar och vara glada for att vi inte blev nedslagna eller nagot liknande.

Trots allt som hant sa mar vi bra. Jag brande mig idag (skitglad) sa det innebar att jag har fatt lite branna. Yes!

Ska nu vanta pa Alina och Natalie som kommer fran San José idag. Och i denna varme! Ah, minst 30 grader +, jag har aldrig varit med om nagot sa varmt. Jag har druckit cirka 2 liter vatten bara nu pa morgonen. Det gor kvinnorna glada har eftersom de klagar pa att jag dricker sa lite. Men grejen ar att min blasa ar av storleken jordnot och jag hatar att ga runt kissnodig. Eller det kanns sa iaf. Haha.

Ha det bra i erat -7 och snostorm sa ska jag ha det bra i mitt molnfria stekland med 30 grader +!

Ps. rubriken ar en foljetong fran kommentaren jag skrev i forra inlagget nar jag berattade att det endast fanns 3 kameror kvar. Nu ar det alltsa tva.

Ps 2. Ga in pa Issas blogg for utforligare beskrvining av stoldhandelsen. isabelleolund.blogg.se

Solo bueno

Har mar vi alla bra! Idag har jag akt Canopy tour och det var fan det basta jag nagonsin gjort! Helt otroligt roligt, vackert och spannande. Vi akte mellan olika trad hangandes i linor, den langsta linan var 1 km lang men da akte vi tva och tva for att fa battre fart. Da var vi 120 meter upp i luften. Sa himla haftigt. Jatteharligt. Dock satt selarna pa lite obekvama stallen och jag kan meddela att sannolikheten for sterilitet for mig snabbt gick uppat. Haha. Men det var askul iaf. Mitt i allt sa fick vi aven svinga i en tarzanlian och det var skitkul! Det finns bilder och videor pa allt sa ni far se nar jag kommer hem. Efter detta gick vi pa "hanging bridges" genom molnregnskogen och det var ocksa fint, vi satte oss ned pa en kant och at lunch och njot av livet. Hehe.

Imorgon ska vi aka till Rio Tarcoles och aka bat pa floden. Dar ska vi fa se 6-meterskrokodiler som de matar. Jag tycker egentligen inte riktigt om att de matar dem men aja. Vi far ju se dem iaf. Det ska iaf bli jattekul, ascoolt! Efter detta sa stannar vi en natt i Manuel Antonio dar det enligt rykten finns billiga klanningar, shopping shopping! Och efter detta sa spenderar vi dagen pa buss ned till Drake Bay dar vi ska stanna cirka 1 vecka. Ska bli jatteskont, valsafari, ruiner, snorkling och party party. Hehe. (Och forhoppningsvis en liten branna som bevisar att jag faktiskt varit borta i 5,5 vecka for jag ar typ fortfarande lika blek som nar jag drog, det finns inte sa mycket tid for "sunbathing" har, vi har annat att gora ;)

Gracias por su visita, eller nat :) Massor av kramar!

Vulkaner och varma kallor

Hola mina vanner!

Idag sitter jag (ja pa ett internetcafe men...) i La Fortuna framfor en vulkan! Dagens aktiviteter ar varma kallor, hike i skogen och se pa rinnande lava, coolt va? Imorgon ska vi aka till ett vattenfall och bada dar. Allting ar jattehaftigt. Har dock lite angest over att jag gjorde av med cirka 1000 spann forsta lediga dagen men men. I priset var faktiskt en aktivitet och boende for tva natter, en massa mat och bussresor. Jag skyller pa det.

Jag mar jattebra och sov som en stock inatt. No more tunna madrasser sa att man kanner bradorna under, inga mer folk som vacker en mitt i skonhetssomnen for att ga ut pa patrull, inget mer vakna av att det kanns som att nagon ror vid dig men nar du vaknar till sa inser du att det ar myggnatet som gnuggar sig mot din axel, no more Jairo som sitter och plurar pa mobilen utanfor vart "fonster" (myggnatsoppning) sa att det later och haller oss vakna och till sist inget mer kylig sidensovsack full med sand och doft av unket.

Haha, men jag saknar redan karibien! Stamningen dar var sa skon. Puerto Viejo kandes som man tror att Jamaica kanns och alla gar runt med blackfisksmossor med dreads och dyrkar Bob Marley. Jattemysigt! Helt annorlunda mot allt annat man ar van vid. Nu kanns det som att vi ar i Spanien (no offense Oliver) , men jag menar bara att det har jag redan upplevt. Ok, det var inte meningen att lata negativ, det ar jattefint har och jag dyrkar regnskogarna aven fast jag sorjer djupt nar vi aker forbi plantage och odlingsmarker, allting efter varann.

Imorgon ska vi aven efter vattenfallsbesoket aka en jeep-boat-jeep tour till Monteverde dar vi ska aka canopy tour (typ linbanor mellan trad) och bo pa ett hangmattehotell. Flashigt va?

¡Pura vida!

Off to see the future!

Yes, nu ar praktiken klar! Sista limpieza a la playa var idag kl 8.30 (strandstadning) och det var ganska mycket att gora men det gick bra. Och jag ar lite besviken over att jag aldrig fick se en skoldis lagga agg men vad ska man gora. Alina (som brukar vara med pa mina patruller) fick se sin agglaggning i torsdags bara for att hon valde att ga aven fast vi var lediga men jag kande att jag behovde min vila. Silly silly me. Men som sagt. Inget att gora at det. Om jag inte gar ikvall? Hmm. Vi far se. Dock har jag ju iaf sett uppspolade agg pa stranden, hehe. Men det ar inte samma sak. Jaja, vidare med livet.

Imorgon gar bussen kl 7.30 fran Cahuita vilket typ innebar att vi maste upp kl 5. Riktigt nice. Eller inte. Men det ar faktiskt lattare att ga upp den tiden har an i Sverige eftersom man typ foljer ljuset har. Vi gar och lagger oss 18.30 (cirka) pa natterna, eftersom vi ska patrullera men det brukar inte vara nagra problem att somna och sedan gar vi upp kl 7.00.

Da gar bussen till San Josè sa dar kommer jag vara imorrn. Bara sa ni vet. Och sedan forhoppningsvis La Fortuna om vi hinner.

Annars da. Jag mar bra. Ankeln ar tjock. 2 veckor kvar av ren njutning. Bilder behover jag inte heller oroa mig for eftersom de tre tar foton som galningar. Igar var vi pa ett Sloth Rescue Center och jag lovar att det blev sammanlagt ca 300 bilder pa sengangare fran de tre. Hehe. Men det ar bara kul. Sengangarna var for ovrigt jattesota! Man ville ta med en hem. Sa himla gulliga.

Nu sitter vi pa ett litet internetcafé i Cahuita och vantar pa vara klader som vi har lamnat in for tvatt. Vi fyllde nog enkelt fyra maskiner och det blir cirka 5 dollar var. Helt ok. Och snart ska vi aven ga och kaka glass. Ska bli valdigt gott.

Igar hade vi Beach Olympics istallet for strandstadning och det var jattekul! Alina var lite dalig pa skottkarran men vi var inte samre en Jairo och Issa som halkade efter. Issa sparkade pa Jairo sa att hon fick ont i tan. Inte sa relevant men det var kul (Stav och Natalie kom sist, mohahah). Sedan lekte vi skoldpaddor och badade. Jag och Natalie var lite fega for vagorna men sa kan det vara ibland. Jag och vagor ar helt enkelt inte kompatibla. Jag far lite panik nar de ar cirka 3 m hoga och precis slar over en.

Nu tror jag att det ar dags att runda av sa att jag inte blir langrandig (lite sent men anda). Jag hor av mig sa ni far hora om fler aventyr. Vem vet? Nasta gang jag skriver sa kanske jag har sett vulkanutbrott, akt Canopy tour bland traden, sett flera meter langa krokodiler och stora valar! Detta om allt gar enligt planerna. Hehe.

Massor av kramar till folket dar hemma!
Grattis till Josefine som fyller hela 18 ar imorgon! CELEBRATE GOOD TIMES, COME ON!

See you later alligator, after while crocodile!

Walking on sunshine

Blogg blogg bloggen, hejsan allihopa.

Jag vet inte riktigt om det kommer att bli en roman idag men jag ska iaf uppdatera. Internet is the shit.

Nagra punkter:
- Havet ar forradiskt. Ga inte ut for langt for da far Lotta panik och alla skrattar at henne. Men sedan nar du blev omkullslagen av en gigantisk vag och rumlar omkring. Da skrattar inte alla lika mycket langre. Hehe.
- Tvattbjornar ar inte sa gulliga som de ser ut.
- Hall i dina saker nar kapucinaporna narmar sig.
- Skor ger skavsar.
- Fotter ger vark
- My fat ankle ger vark.
- Vralapor later hogt
- Det ar coolt att ha hort typ ett kattryt pa natten i djungeln.

Nu blev det ett snabbt avslut har for jag har inte mer tid att skriva. Men jag mar bra iaf.

Ha det gott. Hasta la vista!

Hola amigos, ¿como estas?

Sitter for narvarande i Puerto Viejo pa ett litet internetcafé i den lilla staden. Livet rullar pa som vanligt. Fotterna gor grymt ont da vi gar flera mil om dagen varav 1 mil i morker pa natten vaxelvis i sand och i skog. Nar jag kommer harifran kommer jag aldrig att vilja satta min fot pa en sandstrand igen! Klimatet ar fuktigt aven fast vi har borjat fatt lite mer sol nu pa sista tiden. Detta innebar att om dina klader blir blota sa haller de sig det ganska lange och nar de val blir torra sa luktar de unk.

Kan beratta nagra roliga handelser de senaste dagarna eller veckorna blaha blaha. Vi var ute och beach cleanade (ett uttryck som uppstatt under denna resa da vi gor detta ganska ofta) /Limpieza a la playa/strandstadning en dag i Gandoca (just nu volontarar vi i Cahuita). Det var hoga vagar som vanligt och mycket stromt. Detta innebar att vi inte far bada sa langt ut utan nastan bara upp till midjan annars kan det vara for farligt. Hur som helst. Vi stadade pa stranden med alla andra volontarer plus nagra lokala pojkar/man/whatever. Nar vi gor detta sa plockar man upp stora foremal som spolats upp pa stranden och bar bort stora stockar, tungt och ont for ryggen men man kanner att man faktiskt gor nagonting bra sa jag har ingenting emot det. I och med detta sa blir man valdigt sandig (och sanden gar aldrig bort) sa ibland sa gar man ut i havet for att spola av sig sanden. Detta gjorde Alina lite langre ut precis framfor en liten flodmynning. Jag stod lite langre bak i floden. Vagor kom och gick men helt plotsligt kom det en jattestor vag som nastan var upp till Alinas axlar (Alina ar ratt sa lang) och jag borjar springa narmare regnskogen for att komma undan vagen och skriker samtidigt till Alina att hon ska gora samma sak. Hon borjar springa men hinner inte riktigt fram. Detta medfor att hon sveps med av vagen och borjar aka inat mot en massa stockar och stenar. Jag slanger mig mot henne och tar tag i henne men hon glider ur mitt grepp, detta samtidigt som jag sjalv forsoker halla mig staendes. Jag fick da lite panik eftersom jag sag var hon var pa vag sa jag springer efter i hofthogt vatten och forsoker na henne men hon flyter vidare. Sedan nar vagen drar sig undan sa ser vi att hon sitter pa marken och vi skrattar lite smatt eftersom hon verkar oskadd. Sedan staller hon sig upp och jag ser snabbt i ogonvran att hennes bikinioverdel inte riktigt sitter som den ska sa jag slanger mig framfor henne och asgarvar och kramar om henne for att ingen ska se (for sent). Allt under tiden Alina forblir ovetandes och hon forstar inte riktigt varfor jag kramar henne sa jag far saga till henne att ratta till bikinioverdelen och hon bara "OJ". Haha, jag tror nastan att man maste ha varit dar men det var sa himla kul. Alina gjorde en boob flash for alla volontarer och lokalbefolkningen, sedan vet man inte hur manga som sag men ett antal iaf. Det var sa himla kul och jag kommer att mobba henne for detta for all tid framat!

En annan rolig sak:
Jag borjar med att beratta om natten nar Issa och Natalie var i Puerto Viejo. Da gick jag och Alina och lade oss for att fa lite somn innan nattpatrullen. Detta runt 19.00. Vid klockan 22.30 (en timme for tidigt) vaknar jag och kanner for att ga pa toaletten sa jag gor det (toaletterna ligger utomhus och ar jatteskabbiga men det ar en helt annan historia). Nar jag kommer tillbaka sa satter jag pa haspen (tror jag) pa insidan och gar och lagger mig ett tag till. Alina sover. Efter ett tag hor jag lite ljud utanfor rummet pa verandan. Sma dunsar och lite bank (om man kan saga sa). Jag blir lite konfunderad och undrar var det ar. Sen hor jag en duns mot dorren, blir lite smaradd for att jag har ingen aning vad det ar. Sedan glider dorren upp sakta med ett gnisslande ljud, annu mer radd. Vad hander?! Sedan ser jag en liten skugga langst ned i dorroppningen och att nagot gar in. Da gar det upp for mig: tvattbjorn! Sa jag slanger mig ur myggnatet och skriker "Ga ut" och stampar i golvet och gar mot den sa den forsvinner snabbt ut. Lite laskigt men nu till nagot roligare.

Natten efter detta nar Issa och Natalie hade kommit tillbaka sa hade vi den tidiga patrullen och de den senare. Sa det innebar att vi gar fran rummet nar de sover sa vi kan inte lasa utifran for da kommer de inte ut och inte inifran for da blir en av oss inlasta. Sa jag tankte pa foregaende kvall och forsokte stalla lite skor pa insidan av dorren och sedan drog jag igen den sa mycket jag kunde. Glad over min pahittighet sa traskade jag och Alina ivag pa patrull. Nar vi fyra timmar senare kommer tillbaka sa ar det forsta vi mots av en mycket sur och skrackslagen Natalie som sager surt "Vi maste borja lasa dorren pa nat satt nar vi gar harifran!". Vi undrar vad som hade hant och hon borjade beratta:

Hon hade legat och sovit och vaknat av ljud i rummet. Hon trodde att det var Issa som hade omkull grejer nar hon gick omkring. Flaskor foll och hon horde ljud fran lite overallt i rummet. Till slut inser hon att det ar nagonting som inte stammer eftersom hon tyckte att Issa borde ha sagt nagot om det hade varit hon. Sen kanner hon att nagot ar i hennes sang. Sa hon tander sin laslampa och riktar den mot nedre delen av sangen och blir asradd. Pa hennes fotter i fotandan av sangen sitter en tvattbjorn. Hon forsoker fa fram nagot ljud men det gar inte men till slut sa far hon ut den pa nagot satt och hon skriker pa Issa att vakna. Sa berattar hon for henne och ingen av dem vagar ga upp. Till slut skriker de pa nagon utanfor som far komma in till dem och tanda lampan sa att de vagar ga upp.

Haha, nar hon berattade det har sa kunde jag inte sluta garva. Jag forstar precis hur radd jag ocksa skulle bli om det satt en tvattbjorn i min sang men det var sa himla kul! Nu har vi lost det sa att nar vi eller dem gar darifran nar vi andra ligger och sover sa ska man vacka en av dem sa att de kan lasa pa insidan. Haha. Gud, jag kunde verkligen inte sluta skratta.

Jag vet att jag kanske borde beratta lite mer om livet har sa nu gor jag det:
Jag har sett en skoldis! Var forsta patrullering i Cahuita sa fick vi se en. Visserligen var det den andra patrullgruppen som hade hittat den och som fick skota allt men vi fick se den! Hur glad som helst. Jag hade varit riktigt sur om det hade varit sa att jag hade kommit hem utan att fa se nagra tortugas marinas.

Vadret har blivit battre och forhoppningsvis sa ser jag ut som farfar nar jag kommer hem. Ja jag vet, men dromma gar ju.

Idag ar min och Alinas day off sa vi akte en tur till Puerto Viejo och har ska vi sova over natten. Imorgon blir det sedan en fisketur ut med Issa och Natalie eftersom man pa sondagar inte har nagra dagaktiviteter, dock sa infinner sig fortfarande nattpatrullen. Fast nu nar vi har kollat runt lite sa kostar det skjortan att fiska sa jag vet inte riktigt hur det blir. Jag och Alina skulle valdigt garna vilja besoka ett kakaoplantage.

Och en annan sak: Alla Chiquitabananer (eller hur de stavas) odlas i Gandoca (dar vi var forut) och de har bla pasar runt klasarna och besprutas med 22 olika bekampningsmedel. Onodigt vetande men jag sager det iaf. Sa kaka era bekampningsmedel ni.

Vi har ocksa bestamt oss far att aka harifran 3 dagar tidigare sa att vi far nagra fler dagar "on the road". Rutten ar mer eller mindre bestamd: Forst ska vi aka via San Josè till La Fortuna och Arenal (vulkanen) och dar ska det aven finnas varma kallor och molnregnskog. Sedan aker vi langs Stilla Havet-sidan ned till Drake Bay dar vi troligen ska spendera cirka en vecka. Dar ska vi aka pa valsafari och liknande. Party party.

Jag skulle kunna skriva nagra romaner till om livet har men jag tar det nar jag kommer hem. Jag gissar pa att ni ar ganska trotta pa lasningen hittills sa nu ska jag kolla upp lite priser for aktiviteter och sant. Sa ha det asbra. Jag ska iaf det och sedan hors vi nasta gang jag har tillgang till internet!

Vamos a la cena (snart iaf)


PS!

For info fran de andra deltagarna pa semestern ;):
isabelleolund.blogg.se
eller
ga in pa resedagboken.se och sok pa Natlie
eller
lifebyalina.blogg.se

Back and forth

Nu ar vi har i Heredia och har traffat Claudio den gamle raven. Efter en lang taxitfard med inkompetent chauffor som korde som en crazy ass something. Har betalat och allt ar gutt. Ska sova i ett hus bredvid med okand manniska. Haha det dar skrev jag bara for att oroa er men nej sa farligt ar det inte.

Imorgon kl 6.00 gar bussen fran Carribean Bus Station i San Jose. Sa alltsa har vi akt fram och tillbaka ett antal ganger mellan Heredia och San Jose. Den gar iaf till Sixaola och darifran ska vi ta en taxi till Gandoca. Fick precis reda pa att man typ inte far ta bilder (och speciellt inte pa skoldisarna), detta pga att de har infort regler da folk fotade och salde vidare for stora summor utan att betala till de som ager allt, eller vad man nu sager.

In kom nyss aven en tysk nisse (som har en flickvan som ar i Au Pair i Taby i Stockholm, Mickan, halsa henne, hehe) som ska aka bussen med oss imorgon.


Nu ska jag aterga till det sociala livet, tack for mig! KRAMAR

Mamma, jag overlever.

Yo es muy panico (panikslagen)

Ja, det har varit minst sagt nagra intressanta timmar hittills. Forst inledde vi med en lang flygtur som faktiskt gick valdigt bra och vi hade skarmar pa stolarna framfor sa jag fick leka med ^bookworm^. ett litet roligt spel. Och tva filmer och en massa series. Efter detta sa landade vi staden som aldrig sover och det var lite maffigt aven fast man bara sag den pa hall. VI hade trevligt och fotade lite tjocka amerikanare. Ja, jag vet lite elakt kanske men man var tvungen. Aventyrligt. Tog en kaffe pa starbucks och vantade sedan pa nasta flyg.

Nasta flyg >  fick sitta bredvid tva valdigt karleksfulla medelalders french people som gjorde mig lite obekvam med allt hangel. Men jag korsade armarna och tankte kolla pa filmen istallet. Nej, det gick inte heller eftersom det var nagot fel med min lilla grej sa att jag fick bara in spanskt tal, great, just great. NO HABLA ESPANOL PEOPLE! (Njet ville inte infinna sig, men jag forsokte iaf). Och det var lite jobbigt eftersom jag var hur trott som helst efter lang tid och mycket hit och dit och tankande sa hur jag an gjorde sa ville verkligen min kropp sova den sista flygturen. Sov typ nagra timmer trots motforsok. Vacktes dock nagra ganger av slag pa armen for att vi skulle fylla i blanketter och typ nar vi skulle ga av. Da var hela kroppen bortdomnad. Linserna at tjottahejti och stela leder och hela paketet. Kul kul.

Aja, tillbaka till flyget. Det var turbulentigt men inte sa farligt. Landade och gick av, plockade upp vaskorna och gick mot utgangen. Halla? Var ar ni? Vara upphamtare ar inte narvarande. Jag visste inte jag skulle skriva detta i bloggen eftersom jag har ett antal manniskor hemma som har en tendens att bli lite overoroliga. Men iaf, ingen stod dar och en ung kille narmade sig oss och fragade om han kunde hjalpa till med nat. Vi tvekade eftersom han kanske ville valdta oss eller nat, haha. Ja men man tanker lite sa faktiskt. Men han var jattetrevlig och gav inga obekvama vibbar what so ever. Men vi var iaf beredda pa att skrika SOCORRO, om nat skulle handa. Hehe. Jaja, vi fick lana hans mobil och han ringde de nummer som vi hade fatt till organisationen eller kontoret i Heredia, no answer. Ah, va kul. Ringer igen och fortfarande inget svar. Han erbjuder sig att skjutsa oss till stallet som ligger 40 min bort. Vi tvekar igen men efter lite betanketid sa gick vi med pa det. Och trots att man tankte under turen att de kanske skulle ta oss till nagot lite stalle mitt i ingenstans sa kandes det anda tryggt. Vi akte runt och kom fram till stallet men ingen i narheten visste exakt var det lag. Efter manga runtkorningar i kvarteret sa hittade vi kontoret (tror vi) men de sa att de bara hade oppet mandag till fredag. Yay, yet another framsteg. Eller inte.

Bestammer oss for att ta in pa ett hotell i brist pa annat och ta bussen nasta morgon till Cahuita. De jattesnalla Costaricanerna skjutsar oss dit och det var jattefint! Lite smadyrt men anda okej eftersom vi inte annars visste vad vi skulle gora. In i duschen en efter en som for ovrigt var helt skum och det hordes manga skrik fran forsta personen inne i duschen som inte fattade hur man skulle gora och rakade fa lite hett vatten. Var plan var alltsa att ta bussen nasta morgon/dag kl 12. Men innan detta sa skulle vi bara ringa dem igen och kolla upp en killes nummer pa internet och ddet var valdigt bra att vi gjorde det!

Claudio svarade och sa att de trodde att de skulle plockat upp oss idag pa kvallen och att igar sa hade anda ingen kunnat plocka upp oss eftersom de hade krockat. Han sa att det var nagot problem med Cahuita-programmet och att det inte skulle starta forran den 8 mars, aha, vad gor vi nu da? Sa nu ska vi mota Claudio kl 15.00 vid kontoret (och nu vet vi exakt var det ligger) och dar ska vi sova inatt. Sedan imorgon ska vi till Gandoca (!!!) ett av de andra volontarstallena har i Costa Rica som vi tror ev ligger pa Stilla Havet-sidan sa det blir val en 10h busstur fran Gandoca till Cahuita den 7 mars eller nat. Sa det har blivit mycket problem och motgangar men jag vagade skriva nu iaf eftersom nu vet vi faktiskt vad vi ska gora och det visste vi inte for 1 h timme sen. Eller vi trodde att vi skulle aka till Cahuita men det var val en javlig tur att vi fick tag pa dem innan vi drog dit da det var problem med det stallet.

Sa jag lever, mar bra, lite trott men annars ar det grymt. Resan ar inte over an och jag uppdaterar nar jag kan. Tack for uppmarksamheten for novellen jag skrivit och jag hoppas att ni har blivit upplysta pa ett eller annat satt.
Kram! Klem! Abrazo!

RSS 2.0